Home GÜNCEL Edebali, “Engel tanımıyoruz”

Edebali, “Engel tanımıyoruz”

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2018 13:15
5 min read
Edebali, “Engel tanımıyoruz” için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşları toplumdan soyutlamadan hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları adına sürekli dayanışma içerisine olduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünyanın her yerinde 3 Aralık’ta farkındalık oluşturmak için bir takım programlar düzenleniyor. Oysa sadece o güne mahsus değil, hayatın akışı içerisindeki tüm zaman dilimlerinde engellilerimizle ilgili toplumsal dayanışmayı sağlayacak ve dezavantajlarını ortadan kaldıracak bir zihinsel dönüşüme ihtiyaç var” dedi.

DUYARLI TOPLUM VURGUSU

Dezavantajlı bireylerin önlerindeki engellerin kaldırılmasının ancak sevgi penceresinin açık tutulmasıyla mümkün olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Geride kalan dönemde engelli kardeşlerimizin hayata sımsıkı sarılmalarına, ailelerinin dayanışma içinde olmasına ve aralarındaki sevgi bağı gibi güzelliklere şahit olunca kendimize dersler çıkarıyoruz. Aslında destek veren bizler değiliz. Desteği veren engellilerimiz ve onların fedakar aileleridir. Bu insanlarımızın birbirine olan bağlılıkları bize, hayata yeniden sımsıkı sarılmamız, mutlu olmamız için ne kadar fazla neden olduğu gösteriyor. İnsanlarımızın fiziksel veya zihinsel engellerinden dolayı sosyal hayatın dışında kalmalarına seyirci kalamayız. Bu doğrultuda onların yaşamlarını kolaylaştıracak fiziki ve sosyal projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

ENGELLERİ AŞAN HİZMETLER

Yerel yönetim olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Belediyemiz bünyesindeki Engelsiz Masamızda engelli kardeşlerimize ayrıcalık tanıyarak kendileriyle ilgileniyoruz. Engellilerimizi doğum günlerinde evlerinde ziyaret ederek mutluluklarına ortak oluyoruz. Engellilerimizin iş sahibi olması için düzenlediğimiz Engelli İstihdam Serferberliği’nde işverenlerimiz ile iş arayan engelli kardeşlerimizi buluşturduk. Talep oldukça Engelsiz Masamız aracılığı ile yine işverenlerle engellilerimizi bir araya getirerek iş sahibi olmalarına olanak tanıyoruz. Engelli kardeşlerimize manuel ve akülü tekerlekli sandalye temin ederek bir nebze de olsa engellerini ortadan kaldırıyoruz. Akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonlarımızla bir nebze de olsa kendilerine kolaylık sağlıyoruz. Davutdede Camilerimizde Cuma namazında okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. Engelsiz Mutfak projemiz, kardeşlerimizin sosyalleşmesine ve yeteneklerini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. Çok değerli eğitmenlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren, bizlerin ‘Sevgi Akademisi’ adını verdiğimiz Müzik Akademisi, Marmara Belediyeler Birliği’nde en iyi sosyal belediyecilik projesi ödülünün sahibi oldu. Yıldırım’da engellilerimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…