Home GÜNCEL Dağcıların üzerine çığ düştü!

Dağcıların üzerine çığ düştü!

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2018 10:12
4 min read
Dağcıların üzerine çığ düştü! için yorumlar kapalı
0
Niğde’nin Demirkazık dağında tırmanış sonrası inişe geçerken çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcının kimliği belli oldu.

Demirkazık Eznevit mevkinde Mustafa Kemal Karakoç ve Hilal İşcan tırmanışa geçti. İddiaya göre, Mustafa Kemal Karakoç’un üzerine tırmanış sırasında çığ düştü. Diğer dağcı hemen 155 jandarma ekiplerine bilgi verdi. Jandarma hemen Kriz masası kurarak dağcıların bulunduğu bölgeyi tespit etti. Adana’dan gönderilen askeri helikopter Demirkazık dağ evinde bulunan AKUT, UMKE ve JAK ekiplerini alarak bölgeye indirdi.

Kadın dağcı Hilal İşcan’ın beyanına göre arkadaşı Mustafa Kemal Karakoç’u düştüğü bölgede göremediğini söyledi. Kurtarma ekipleri bölgede dağcı Karakoç’u arama çalışması yapıyor. Çalışmanın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

“Ekiplerin kazazede dağcılara ulaşmasına 800 metre kaldı”

Niğde’nin Demirkazık Dağı’nda tırmanış sonrası inişe geçerken düşen dağcılara ekiplerin ulaşılmasına 800 metre kaldığı bildirildi.

AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, Demirkazık Dağı Eznevit mevkiinde tırmanış sırasında düşen dağcılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Urcan, kazazedeleri kurtarmaya giden personelle konuştuğunu belirterek “Kazazedelerden bir tanesinin ışığını gördüğünü ve ışığa 800 metre kadar yaklaştığını söyledi. AFAD’dan ve UMKE’den 4 personel çok hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Helikopter onlara destek olmak için o bölgeye ulaşmaya çalışıyor.” dedi.

AKUT Niğde İl Temsilcisi Urcan, şunları kaydetti: 
“Saat 16.00’da ihbar geldi. AFAD ve AKUT’a ait personel belli bir yüksekliğe kadar bırakılabildi. Eznevit Yayla’ya kadar daha sonrasında helikopter ulaşamamış, personelimiz şuan yürüyüş halinde. Kazazedelere yarım saat ya da bir saat içerisinde ulaşabilirler. Ulaştıktan sonra olayın şekline göre kazazedelerin durumuna göre tekrar bir planlama yapıp hareket edecekler. 112’yi arayan arkadaşımızın sağlık durumu galiba iyi. Çünkü kendisi herhangi bir rahatsızlığı olduğunu bildirmemiş ancak tırmanış arkadaşının kar üzerinde kayarak ya da çığla birlikte -tam olarak anlaşılmış bir şey yok- bu konuda akıp gittiğini söylemiş. Ve kendisinin ona ulaşamadığını söylemiş, daha sonra kendisiyle irtibat kurulamadı. Bir tanesinin sağlık durumu iyi ama diğer arkadaş hakkında net bilgiye sahip değiliz.”

Kaynak: İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…