Home GÜNCEL Mudanya Kent Konseyinden deprem farkındalığı

Mudanya Kent Konseyinden deprem farkındalığı

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2018 21:25
2 min read
Mudanya Kent Konseyinden deprem farkındalığı için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi tarafından 16 bin adet bastırılan “Depremle Yaşamayı Öğrenmeliyiz” adlı bilgilendirme broşürü, öncelikli olarak Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla öğrenciler eliyle ailelere ulaştırılmaya başlandı. Mudanya sakini iş insanı Gürel Yılmaz’ın katkılarıyla basımı gerçekleşen broşürle ilgili bilgi veren Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Soyer Kazancı, Mudanya’nın dahil olduğu ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer aldığını anımsattı.

 Yaşanılan topraklarda deprem gerçeğiyle her an karşılaşılabileceğini belirten Kazancı, “Halkımız deprem sırasında ve sonrasında ne yapacağını bilemiyor. Panik ve belirsizlik hali yaşıyor. Depremlerden çıkarılacak dersler ışığında önlemler alınması öncelikle herkesin kişisel eylem planı olmalıdır. Biz de bu noktadan hareketle Kent Konseyi olarak bilgilendirici bir broşür hazırlamak istedik. Başta depremin tanımı olmak üzere, deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemleri madde madde belirterek ‘afete hazır mısınız’ sorusunu yönelterek bireylerin kendilerini ve bilgilerini kontrol etmeleri yönünde farkındalık sağlamak istedik” dedi.

Kazancı ayrıca, bilgilendirici broşürlerin basımına destek olan  Gürel Yılmaz ile okullarda öğrencilerin eliyle ailelere yaygınlaştırılmasına olanak sağlayan Mudanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…