Home EKONOMİ Marmarabirlik’ten tarihi günde tarihi rekor!

Marmarabirlik’ten tarihi günde tarihi rekor!

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2018 13:30
7 min read
Marmarabirlik’ten tarihi günde tarihi rekor! için yorumlar kapalı
0

Marmarabirlik Mudanya Kooperatifi kuruluşunun 67. yılında tarihi bir rekora imza attı. 12 Bin 210 Ton zeytin alımı gerçekleştiren Marmarabirlik üreticinin her zaman yanında olduğunun altını çizdi. Marmarabirlik 150 Sayılı Mudanya Zeytin ve Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, “Gerek ürün teslimatıyla gerek ilaç ve gübre yardımıyla Marmarabirlik her zaman üreticinin yanındadır” dedi.

Marmarabirlik 150 Sayılı Mudanya Zeytin ve Tarım Satış Kooperatifi için tarihi bir günde olduklarını belirten Ali Yıldız, “28 Kasım 1951 tarihinde kurulan Marmarabirlik Mudanya Kooperatifimizin 67 yaşına geldiğini görmekteyiz. Bu tarihi günde Marmarabirlik Mudanya Kooperatifi, tarihi bir zeytin alımı gerçekleştirmiş ve kuruluş tarihinin rekorunu kırmıştır. 12 Bin 210 Ton ile kuruluş tarihinin rekoru gerçekleşmiştir. Ben buradan tüm ortaklarımıza bu kooperatifin önemini ve değerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm ortaklarımız, yönetim kurulumuz ve personelimiz adına bütün üretici üyelerimize teşekkür ediyorum. Üyelerimiz kooperatiflerine sahip çıktıkları sürece bizler de hizmet etmeye şevkle devam edeceğiz. Özellikle bu yıl, bu sıkıntılı piyasada beklentilerin daha fazla olduğunu görmekteyiz. BU beklentiye daha fazla cevap verebilmek için kapasitemizin 1 buçuk katında alım gerçekleştirmekteyiz. Bu kapasiteyi nasıl artırdınız diye sorarsanız bunu diğer kooperatiflerle paylaşımlarda bulunarak, onlar adına zeytin tuzlayarak, sonuna kadar bölgemizdeki üreticimizin yanında olarak başardık. Piyasada diğer alıcıların olmaması, zeytinlerin üreticinin elinde kalması nedeniyle piyasa zor bir durumdaydı. O yüzden Marmarabirlik’in önemini üreticilerimiz bu yıl daha iyi anlamıştır. Bizler de kapasiteyi 1 buçuk katına çıkardığımız taktirde üreticilerimize istediğiniz kadar teslimat yapma deme şansımız yoktur. Bu teslimatı ortaklarımızın hakkaniyeti çerçevesinde bize teslim ettikleri 5 yıllık bir teslimat miktarı oluşturduk. 6 bin kişiye aşkın bizlere rekolte veren ortağımızdan 4 bin 700 kişi hiç etkilenmedi. Geriye kalan 1300 kişinin yarısı yüzde 10-20-30 oranında etkilendi, diğer kalan yarısı da yüzde 50’nin altında etkilendi. Yüzde 50’nin altında etkilenen üyelerimiz daha önce bize 200-300 kilo zeytin vermiş, çok az teslimatta bulunmuş ve bu yıl da bu miktar tonlara yükselmiş. Marmarabirlik kendisiyle yıllardır çalışan ortaklarında teslimatlarını kendi belirliyor” dedi.

Marmarabirlik’in üyelerin sadece ihtiyacı olduğu yıl lazım olan  bir kurum olmadığını, her zaman gerekli olduğunun altını çizere, “Gerek ürün teslimatıyla gerek ilaç ve gübre yardımıyla Marmarabirlik her zaman üreticinin yanındadır. Sezon başında ilaç fiyatlarında yapılan manipülasyonu Marmarabirlik ve kooperatifleri engellemiştir. Yaklaşık 450 TL’ye çıkacak olan fiyat bizim mücadelemiz ile 300 TL’ye düşmüştür. Biz sadece vergisini koyarak piyasaya karsız sunduk ve yaklaşık 1 buçuk Milyon TL kar elde ettik. Biz gübrede de karsız satış yapacağız. Fakat bizim ilaç ve gübre fabrikamız yok, biz fabrikalardan hangi fiyata alırsak üzerine KDV’yi koyarak satış gerçekleştiriyoruz. Üyelerimiz lütfen bunun bilincinde olsunlar. Bu tarihi günde bu tarihi rekora imza atmak şahsım ve yönetimime nasip oldu. Bütün bu gerçeklerin temeli üst birlikle iyi geçinmek, istişare içinde olmak, Hidamet Asa ve yönetimiyle her zaman kolektif çalışarak ve taleplerimizi onlara ileterek çözüm noktaları oluşturmaya dayanıyor. Önümüzdeki dönemlerde yeni bir depo, yeni bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Bunun da alt yapısını yavaş yavaş hazırlıyoruz.

Ali Yıldız 58 alım merkezindeki tonajları açıklayarak sözlerini sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…