Home GÜNCEL Usta: “Türkyılmaz Mudanya esnafına 4 buçuk yılda 4 milyon 900 bin ceza ödetti”

Usta: “Türkyılmaz Mudanya esnafına 4 buçuk yılda 4 milyon 900 bin ceza ödetti”

- Guncellenme Tarihi: 27 Kasım 2018 21:52
4 min read
Usta: “Türkyılmaz Mudanya esnafına 4 buçuk yılda 4 milyon 900 bin ceza ödetti” için yorumlar kapalı
0

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, Halit Paşa Mahallesinde Sit bölgesinde bulunan esnaf ile ilgili Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yaptığı toplantıya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Bu toplantının hedefine değinmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Usta, bu toplantının esnafa şirin görünmek amacıyla düzenlenmiş bir toplantı olduğunun altını çizerek, “Esnafın kiralarını yüzde otuz oranında artırdılar, esnafın odasını mühürlediler ve bunları yıktılar, esnaf ve yönetim kurulları kendi ceplerinden 6 küsür bin lira borç ödedi. Ben senelerdir esnafın hakkını savunuyorum. Buradan maaş alıyorum ve aldığım maaşı hak etmem gerektiğini düşünüyorum. Esnafa tente ve korunak yapacağını dile getirenler bu esnafa 4 buçuk yılda 4 milyon 900 bin ceza ödetti. Bu sit bölgesinde Mudanya Belediyesi kentsel sit alanı koruma amaçlı imar planı revizyonu yapıp onayladı. Bakın bu belediye iş başına 2014 yılında geldi. 3 sene gecikmeyle bu planı yaptı, büyükşehir de onayladı. Buraya esnafımız da gelecekti ama dükkanımız mühürlenir korkusuyla gelemediler. Koruma Kurulu Kararı 13.01.2018 tarihli toplantıda alınmış. Evrakta çarpıcı noktalar var. Özetini okumak istiyorum: “Mudanya Belediyesi kentsel sit alanı koruma amaçlı planı revizyon yaparak onayladı. Büyükşehirden de onaylandı. En son Koruma Kurulunun 13.01.2018 tarihli toplantısında Mudanya Belediyesinden konut, ticaret, hizmet bölgeleriyle ilgili çalışma yapıp gönderilmesine karar verildi.”  Bugün itibariyle kurula sunulan hiçbir çalışma yok. Neden bu kadar gecikti, neden istenen evraklar Anıtlar Kuruluna götürülmedi? ” dedi.

ESNAF 4 BUÇUK YILDIR TÜRKYILMAZ’DAN ÇEKTİĞİNİ KİMSEDEN ÇEKMEDİ

Mudanya esnafının 4 buçuk yıldır Türkyılmaz’dan çektiğini daha önce kimseden çekmediğini dile getiren Usta, “22 yıldır kesintisiz olarak Esnaf Odası başkanıyım. Bu memlekette yaşıyoruz, her şey ortada. Mudanya Belediyesi evraklarını Anıtlar Kuruluna versin, takipçisi ben olacağım. Bu esnafın mağdur olmaması adına çünkü bu esnaf yeterince mağdur oldu” şeklinde konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…