Home GÜNCEL Son dakika! Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna’nın üzerinde

Son dakika! Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna’nın üzerinde

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2018 15:27
4 min read
Son dakika! Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna’nın üzerinde için yorumlar kapalı
0

Rusya’nın Ukrayna savaş gemilerine el koymasıyla tırmanan tansiyon, dünyayı ayağa kaldırdı. NATO, Kerç Boğazı’ndaki gerilimi ele almak üzere bugün olağanüstü toplanacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) da bu akşam yine aynı başlıkla bir araya geliyor. BMGK’nın toplanması hem Rusya hem de Ukrayna tarafından talep edildi.

AB’DEN UKRAYNA’YA DESTEK

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, uluslararası topluluğun Ukrayna’nın yanında duracağını açıkladı. Tusk, Twitter hesabından “Rusya’nın Azak Denizi’nde şiddete başvurmasını kınıyorum” mesajını paylaştı.

AB yöneticisi, Rusya’dan Ukrayna gemileri ve denizcilerinin iade etmesini istedi.

KİEV’DEN REST

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise, dakikalar önce yaptığı açıklamayla kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu duyurdu.

Rusya’nın yeni bir Gürcistan senaryosu uygulamasına izin verilmeyeceğini belirten Kiev yönetimi, kara veya denizde Rusya’nın benzer hamleler yapmasının ihtimal dışı olmadığını açıkladı.

RUSYA’DAN AĞIR SUÇLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Kerç Boğazı’ndaki olayı Ukrayna ile ABD ve Avrupa Birliği’nin planladığını savundu. Moskova, daha önce yaptığı provokasyon suçlamasını tekrarladı.


CEPHEDEN VE SOKAKTAN FOTOĞRAFLAR

Rus donanması, dün Karadeniz ile Azak Denizi’ni bir birine bağlayan Kerç Boğazı’nda Ukrayna savaş gemilerine ateş açmıştı. Kırım’ın ilhak edilmesinden bu yana sürtüşme yaşayan iki ülke, yeniden savaşın eşiğine geldi.

Ukrayna parlamentosu, bugün ülkede 60 gün sıkıyönetime geçilmesini oylayacak.

Reuters haber ajansı, çalkantının Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk bölgesine de sıçrayabileceğini bildiriyor. Amerikan AP haber ajansı ise, Ukrayna’nın doğusunda hareket halindeki tankların fotoğraflarını dünyaya geçti.

Ukraynalı aşırı sağcı gruplar ise, meşaleler yakarak ülke donanmasına destek gösterisi yaptı. Başkent Kiev’deki gösteriye katılanların üniforma giydiği dikkat çekti.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…