Home GÜNCEL CHP’de Öğretmenler Gününe coşkulu kutlama

CHP’de Öğretmenler Gününe coşkulu kutlama

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2018 14:32
4 min read
CHP’de Öğretmenler Gününe coşkulu kutlama için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Kadın Kolları Bursa il merkezinde düzenlediği organizasyonla Öğretmenler Günü’nü kutladı.

CHP Bursa İl Kadın Kolları’nın organizasyonunda yarın gerçekleşecek “Kadına Şiddete Hayır” konulu bölgesel yürüyüşe katılmak üzere Bursa’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de “Öğretmenler Günü”kutlamasında hazır bulundu. Basın açıklamasının ardından emekli öğretmenlere rozet takılırken, İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula da Genel Başkan Köse’ye çiçek takdim etti.

ÖZKULA: “ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA ULAŞMAK İYİ EĞİTİLMİŞ GENÇLERLE MÜMKÜN”
İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula konuşmasında, Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği (1928) 24 Kasım’ın 1981’den buyana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, “Çağdaş uygarlık yolunun iyi eğitilmiş genç nesillerden geçtiğini bilen anlayış; bilimsel, çağdaş, laik eğitim sistemini ortadan kaldırmak istiyor. Bütün bunlara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlerimize minnettarız”diye konuştu.

KÖSE: AYDINLIK GELECEK İÇİN HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de yaptığı açıklamada, ülkemizde öğretmenlerin hak ettikleri değeri görebilmeleri için birçok düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayarak, özellikle geçim sıkıntısına dikkat çekti. Öğretmenlere seçim öncesi vaat edilen 3600 ek göstergenin de halen verilmediğine işaret eden Köse, “Umarım önümüzdeki günlerde bu meslek hak ettiği yerde olur, hak ettiği değeri görür ve hak ettiği haklara kavuşur. 3600 ek gösterge konuşuluyor hala. Layık değil mi öğretmenler 3600 göstergeye? Bu şartlar altında öğretmenlik mesleği ayakta kalmaya çalışıyor. Aydınlık ülkemizin geleceği için bizlere çok iş düşüyor. Ama demeden tıpkı Kurtuluş Savaşı zamanındaki gibi bu memlekete sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…