Home EKONOMİ Küçük Sanayi Sitesi esnafı kiralardaki fiyat artışını protesto etti

Küçük Sanayi Sitesi esnafı kiralardaki fiyat artışını protesto etti

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2018 13:32
2 min read
Küçük Sanayi Sitesi esnafı kiralardaki fiyat artışını protesto etti için yorumlar kapalı
0

6 yıldır kiracı olduğunu ifade eden Nurettin Cinaş, “Bu sene ekonomik sıkıntıya rağmen çok büyük kira artışı oldu. Bunun çözüme ulaştırılmasını istiyoruz. Yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam yapıldı. Zaten 4 aydır kiramı ödemekte zorlanıyorum. Böyle giderse iş yerimi devretmek zorunda kalabilirim. Yüzde 85’lik kira artışını kaldıracak durumda değilim. Kiraya kendileri karar veriyorlar. Bazı arkadaşlara yüzde 10, bazılarına 90’a kadar çıkıyor. Ortalama 50 ile 60 arasında değişiyor. Benim iş yerim bin 350 liraydı, şu anda 2 bin 500 lira talep ediyorlar” dedi.

Yedek parça işiyle uğraşan Kadir Can Uçkaner, “Kiralar fahiş arttı. Benim kiram bin 350 liraydı. Kabul edilirse yüzde 60 oranında zam gelecek. 2 bin 150 lira olacak. Bu bizi zorlayacak. 200 iş yerinin arasındaki oranlar çok farklı” diye konuştu.

Barış Oğuz ise, “Zamlar neye göre yapılıyor? Enflasyonla mücadele ile ilgili karar alındı. Biz de bu konuda destek bekliyoruz. Neye göre zam yapıldığının bilinmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…