Home GÜNCEL “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız”

“Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız”

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2018 23:32
7 min read
“Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız” için yorumlar kapalı
0

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Sedat Yalçın, kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik projelerini anlattı.

Kadınların kent ekonomisi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Sedat Yalçın; Üretici Kadınlar Projesi’yle kadınları kent ekonomisinin önemli bir parçası yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“Kadınları üretime teşvik etmeliyiz” diye konuşan Yalçın; “Belediyeler kadınlara yönelik kooperatifler kurabilir ve bu kooperatiflerde kadınlarımızın gerek yapmak istedikleri işler gerek belediyenin temin ve tesis ettiği konu ve cihazlarla üretim için mesleki eğitimler ve akabinde iş ve gelir garantisi verilebilir. Ayrıca kadınlarımızın ürettikleri işler belediye bünyesindeki şirketler aracılığıyla satın alma garantisi ile de, gerek aile bütçeleri gerekse de kent ekonomisi içerisinde payları arttırılabilir. Avrupa’nın pek çok kentinin köy hatta mahallelerinde yerel yönetim destekli bu tür projelerin hayata geçirildiğini, böylece hem yöresel ürünler üretiliyor ve satılıyor, hem şehir tanıtılıyor hem de ev bütçesine katkı sağlanıyor. Kadınlarımız, Belediye desteğiyle Bursa’da da bunu yapabilir.” Dedi.

“Yerel yönetimlere kadına yönelik şiddetle mücadelede büyük iş düşüyor”

Toplumumuzun kanayan yarası Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine ilişkin çalışmalar yapacaklarına dikkat çeken Yalçın; “Hükumetimizin son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde ürettiği politikalar, kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında önemli kazanımlar getirdi. Yerel yönetimler, bu anlamda Hükumetle koordinasyon halinde çalışarak kentlerde eksik kalan, belediyeler eliyle tamamlanabilecek noktalarda elini taşın altına koyacak. Şehrimizde güvenliği maksimum düzeyde sağlamayı planladığımız akıllı kent yönetim sistemleri ile önce şehrin sonra kadınlarımızın ve tüm kentin güvenliğin sağlamaya yönelik önemli adımlar atacağız” dedi. Yalçın; “Kadınlarımız ve çocuklarımızın güvenli ve mutlu hayatları bizim için önemli.”şeklinde konuştu.

“Gençlerimiz bizim için önemli”

Çocuklara ve gençlere yönelik öncelikli hedeflerinin eğitime yapılacak yatırımları arttırmak olacağını dile getiren Sedat Yalçın; eğitimin daha küçük yaşlardan itibaren başlaması gerektiğini ve bu nedenle çocukların okul öncesi eğitimi teşvik eden çalışmalar yaparak okul öncesi eğitim oranını arttırmayı planladıklarını kaydetti.

Gençlerin eğitimine ve kent ekonomisi içerisinde aktif olmalarına büyük önem verdiklerini belirten Yalçın;  “Üniversite- Sanayi işbirliğini gerçekleştirerek gençleri direk olarak iş verenle bir araya getirerek üniversiteyi bitirdikten sonra önce staj imkanı ardından da iş imkanı sağlamak istiyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için teknoparklar kurulmasını da planlıyoruz.Gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri yok etmek ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için projeler geliştirdik. Günümüz gençliğinin önündeki en büyük tehlike madde bağımlılığı. Göreve geldiğimiz günden itibaren madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik hükumetimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte koordinasyon halinde çalışmalar yapacağız. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, engelli bireylerimiz, uyuşturucu, şiddet gibi konular bizim kırmızı çizgilerimizdendir ve çok önemlidir. Eğer göreve gelirsek orta vadede bu konuda tüm şehrin gözleyebileceği fark yaratan uygulamalar yapacağımızın altını çizmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…