Home GÜNCEL Fransa’da protesto! Ölü ve yaralılar var

Fransa’da protesto! Ölü ve yaralılar var

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2018 22:17
2 min read
Fransa’da protesto! Ölü ve yaralılar var için yorumlar kapalı
0

Fransa’da ülke genelinde  düzenlenen yaklaşık 2 binden fazla gösteride, akaryakıt zamları protesto edildi. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, gösterilere yaklaşık 244 bin kişinin  katıldığını ve çıkan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 106 kişinin  yaralandığını açıkladı.

Birçok sendikanın çağrısıyla ülke genelinde düzenlenen gösterilerde, hükümetin akaryakıta ek vergi koyması protesto edildi.

“Sarı yelekliler” adı altında örgütlenen eylemciler, Paris’in farklı noktalarında gösteri düzenlendi. Polis, Porte Maillot ve Bastille Meydanı ile Champs-Elysees  Caddesi’nde toplanan göstericileri dağıtmaya çalıştı. Zaman zaman gerginlik yaşanan gösteride polis, eylemcilere, göz  yaşartıcı gaz ve cop kullanarak müdahale etti.

Öte yandan Elysee Sarayı’nın çevresine gelen yaklaşık bin 200 kişi,  “Macron istifa” sloganı attı.

Göstericiler, daha sonra Saray’a girmek için güvenlik bariyerlerini  aşmaya çalıştı ancak polis göz yaşartıcı gaz kullanarak protestocuları engelledi. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yaptığı yazılı açıklamada, ülke  genelinde 2 binden fazla noktada düzenlenen gösterilere yaklaşık 244 bin kişinin  katıldığını belirtti. Castaner, çıkan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 106 kişinin  yaralandığını ve 38 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …