Home EKONOMİ Hayvan üreticilerine temizlik indirimi

Hayvan üreticilerine temizlik indirimi

- Guncellenme Tarihi: 15 Kasım 2018 19:17
2 min read
Hayvan üreticilerine temizlik indirimi için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan Güney Marmara’nın en büyük canlı hayvan pazarında üreticileri sevindiren bir karar alındı.

Hayvan nakilleri için pazar girişine kurulan dezenfeksiyon ünitesinden geçişlerde indirime gidildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, 2 bin 250 adet hayvan kapasitesine sahip tesislere girişte araçların temizlik işlemini sağlayan dezenfeksiyon tünelinin 10 TL olan mevcut ücreti 5 TL’ye indirildi.

“Tüccarlarda memnuniyet sağlandı”

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, dezenfeksiyon ünitesinin hayvan hastalık ve zararlarıyla etkin mücadele olanağı sunduğunu söylerken bu indirimle hem üreticilerde hem de tüccarlarda memnuniyet sağlandığını kaydetti.

Hayvan ticareti için Mustafakemalpaşa’ya gelen üreticilere daha sıhhi ve güvenlikli bir ortam sunmak için çalıştıklarını belirten Başkan Kurtulan; “ Pazara gelen araçların dezenfeksiyonu sağlık açısından önemli bir konu. 4,5 metre genişliğinde, 11 metre uzunluğundaki kapalı sisteme sahip olan dezenfeksiyon tünelinde araçlar ilk girişte kirden arındırılıyor.

Vatandaşın talebi doğrultusunda, bu işlemden geçen araçların ücretine düzenleme getirdik. Kasım ayı itibariyle 10 TL olan fiyatlandırmayı 5 TL’ye indirdik.  Yalnız Mustafakemalpaşa’ya değil bölgeye hizmet verecek şekilde planlanan yeni hayvan pazarının donanımını arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…