Home GÜNCEL O saldırganın cezası belli oldu!

O saldırganın cezası belli oldu!

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2018 12:23
3 min read
O saldırganın cezası belli oldu! için yorumlar kapalı
0

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Çekmeköy’de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi’yi darp ettiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu’na verilen 3 yıl 10 ay hapis cezasını 2 yıla düşürdü.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hemşire Ayşegül Terzi’yi darp ettiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu’nun ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’, ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı dava dosyasına ilişkin yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Dairenin kararında, sanık Çakıroğlu’nun Terzi’ye yönelik işlediği ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan verilen 2 yıl hapis cezasına ilişkin istinaf başvurusunun, yerel mahkemenin kararında usul ve esasla ilgili bir aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle esastan reddine karar verdi.

Sanık Çakıroğlu’nun yaralama eyleminin ise ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçunun cebir unsuru kapsamında kaldığını belirten daire, sanık hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan verilen 8 aylık hapis cezasına ilişkin hüküm kurulmasına yer olmadığını kararlaştırdı.

Daire, sanık Çakıroğlu’na ‘hakaret’ suçundan verilen 1 yıl 2 aylık hapis cezasına ilişkin de atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Ceza dairesinin bu kararıyla Çakıroğlu’nun cezası 2 yıla düştü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Hizmetlere Temel Oluşturacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen Türkiye’de Kadına …