Home GÜNCEL AK PARTİ MUDANYA’DA NELER OLUYOR (1)

AK PARTİ MUDANYA’DA NELER OLUYOR (1)

- Guncellenme Tarihi: 12 Kasım 2018 16:39
6 min read
AK PARTİ MUDANYA’DA NELER OLUYOR (1) için yorumlar kapalı
0

Mudanya Ak Partide Muhammet İzzet Dursun’un aday adaylığı başvurusu skandalla sonuçlandı. Dr. Ahmet Murat Ünal başkanlığındaki ilçe yönetimi Muhammet İzzet Dursun’un bugün yaptığı başvurunun saati randevusu önceden belirlenmesine rağmen ilçe binasına kilit vurdu.

Geçen hafta dosyasını hazırlayarak ilçeye teslim eden Muhammet İzzet Dursun’a önce dosyasında eksik evrak bulunması sebebiyle kesinlikle başvuru yapmaması söylendi. Dursun eksik evrakın yerine koyduğu başka bir evrakın da geçerli olduğunu, bunun teyidini il yönetiminden aldığını dile getirdi.

Bunun üzerine Dursun 11 Kasım Pazar günü saat 15.30 için hem Başkan Ünal’dan hem de Başkan Vekili İnci Söğütlü’den randevu aldı ve teyit etti. Alınan bilgiye göre; Dursun açıklama yapmak için ilçeye yanındakiler ve basın heyeti ile geldiğinde Partinin (adaylık başvurularının yapıldığı salonun) kapalı olduğunu, hiç kimsenin bulunmadığını görüldü. 15 Dakika kadar bekledikleri halde gelen giden olmadı.

Bunun üzerine İl Başkanı Ayhan Salman aranarak durumdan haberdar edildi, Salman’ın müdahalesi ile bir avukat yönetici gelerek Parti binasını açtı.

Alınan bilgiye göre; ilçe teşkilatından birçok kişi Dursun’u arayarak başvuru toplantısına katılmamaları yönünde direktif aldıklarını belirtti. Başvuru toplantısında sadece Ak Parti meclis üyesi ve grup sözcüsü Kadir Kahraman hazır bulundu.

Daha da ötesi ilçe yerel medyasında çıkan Muhammet İzzet Dursun’la ilgili haber ve köşe yazılarının gazetelerden kesilerek partinin içindeki masalara kesilmiş haliyle bırakıldığı gözlendi.

 

Konuyla ilgili Ak Parti Mudanya Teşkilat Başkanı Tahsin Aktürk’ten gelen açıklama:

“Muhammet İzzet Dursun internet üzerinden aday adaylığı başvurusu yaptı, askerlik ve diploma eksiklikleri mevcuttu, kendisini hak kaybına uğramaması için Pazartesi günü evrakları tamamlanması konusunda bilgilendirildi. Evrakları hala eksik olup, onayı bulunmamaktadır. Partinin whatsapp grubundan seçim işleri başkanımız tüm teşkilatı 15.30’da açıklama yapacağı yönünde bilgilendirdi.” dedi. Aktürk; Parti binasının kesinlikle açık olduğunu, toplantı salonunun  da kilitli olmadığını sözlerine ekledi.

Aktürk’e teşkilattan neden kimsenin bulunmadığını sorduğumuzda, izzet Dursun’a karşı bir cephe almadıklarını belirterek “Pazar günü herkesin işi gücü var, gelmek istemeyeni zorla getiremeyiz” dedi.

Seçim işleri başkanı İnci Söğütlü ise; Partide kesinlikle kilit sistemi olmadığını, Murat Ünal’ın bile odasının açık olduğunu, 15.00’de partide hazır bulunduğunu, 15.35 gibi de toplantının başladığını açıkladı. Söğütlü; “Ben, partiye İzzet Dursun’un annesi ve babasından önce geldim, asla geç gelmem söz konusu değil. Hatta Dursun eksik evraklarını getirmiştir umuduyla SKM’den sorumlu arkadaşla bilişim sistemine giriş yaparız diye birlikte geldik, fakat evrakları tamamlanmamıştı, buna rağmen biz açıklamasında yanında bulunduk!” diyerek açıklamasına devam etti. İl Başkanı Ayhan Salman tarafından aranmadıklarını ifade etse de İzzet Dursun’un Ayhan Salman başkanla görüşmesinden sonra İl Başkanlığı teşkilat başkanı Oktay Çiçek tarafından aranarak İlçe teşkilat başkanının geleceği bilgisinin Dursun’a verildiği telefon konuşma zamanlarından görülüyor.   Konuşma saatlerine bakılırsa 15.28’de Salman aranıyor, 15.41’de Oktay Çiçek geri dönüyor. Bu belge gösteriyor ki İnci Söğütlü dediği gibi 15.00’de ilçe ofisinde hazır bulunmamış.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…