Home GÜNCEL ALİ ÖZKAN: “KARACABEY’DE HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK”

ALİ ÖZKAN: “KARACABEY’DE HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK”

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2018 16:09
8 min read
ALİ ÖZKAN: “KARACABEY’DE HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK” için yorumlar kapalı
1

‘Modern belediyecilik’ anlayışıyla hareket ederek, ilçenin dört bir yanındaki dönüşüm faaliyetlerini sürdüren Karacabey Belediyesi, turizmden teknolojiye, sanattan spora pek çok alanda Karacabey’i geliştirmeye devam ediyor. ‘Mobil Başkan’ unvanıyla vatandaşın her daim yanında olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve geldiğinden beri vizyonu, yenilikçi bakış açısı ile ilçeye çağdaş belediyecilik anlayışını kazandırıyor. Karacabey’i şu anki konuma getiren ve daha da gelişmesine yardımcı olacak projelerden bahseden Özkan, özellikle TEKNOSAB, tarım, turizm ve teknolojiyi kapsayan 3T vizyonunu ön plana çıkarıyor.

“KARACABEY ZENGİNLİKLERİNİN FARKINA VARDI”

Karacabey’de çıtayı belediyecilik anlamında yükselttiklerini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de başladıkları, devam ettikleri ve yapmayı hedefledikleri projeleri olduğunu dile getirdi. Özellikle 3T vizyonu adı altında ortaya bir vizyon koyduklarını belirten Özkan, “Şimdiye kadar tarım ve hayvancılık ile anılan bir ilçede şu anda teknolojik yatırım olarak BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın önderliğinde TEKNOSAB projesi gerçekleşiyor. Bunun yanında turizm anlamında ciddi atılımlar yaptık. Karacabey kabuk değiştirerek, güzelliklerinin ve zenginliklerinin farkına varıyor. Bütün yolların kesiştiği bir noktadayız. Bir tarafta İzmir-Ege bağlantısı bir tarafta Bandırma-Çanakkale bağlantısı bir tarafta ise İstanbul-Ankara bağlantımız var. Karacabey bu anlamda çok önemli bir konumda. Aynı zamanda şu an Gölecik barajı projemiz var. Bütün siyasi partilerin dillendirdiği fakat Ak Parti’ye nasip olan bir projedir. İnşaatına başlanmış olması bizi bu anlamda çok avantajlı kıldı. Dolayısıyla biz Karacabey’i dışa açtık. Bu güzel ilçeyi önce Karacabeylilere sonra Bursalılara ve Türkiye’ye tanıtma fırsatı yakaladık” dedi.

“‘BAŞKANIMLA OKUYORUM’ PROJESİ 10 BİN KİŞİ İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİ”

Karacabey’i ileri noktaya taşıyan projelerden bahseden Özkan, özellikle ‘Başkanımla Okuyorum’ projesinin çok ses getirdiğini belirtti. Finalini ilçe stadyumunda 10 bin kişinin katılıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkan, “Kişilere okuma alışkanlığı katmak amacıyla bu projeyi geliştiriyoruz. Aynı zamanda Karacabey’in en önemli yatırım önceliklerinin başında gelen eğitime destek çalışmalarımız hızla sürüyor. Bizim bir teknik lisemiz vardı, orayı ziyarete gittiğimizde oradaki öğretmenlerimiz 30 sene öncesinin teknolojisi kullandıklarını, öğrencilerin mezun olduklarında yeni teknolojiye uyum sağlamakta zorlanacaklarını belirtti. Bunun üzerine Ermaksan ve Festo şirketleri okulun Metal Teknolojisi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarına toplamda 6 Milyon TL’lik makine ve otomatik kumanda sistemleri kazandırdı. Daha sonra Mitsubishi Electric, okulun elektrik ve elektronik atölyelerine laboratuar desteği verdi. İmkanlarımızı zorlayarak, hayırseverlerin de katkılarıyla bu noktalardaki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bu liselerde geliştirdiğimiz ara elemanlar bize TEKNOSAB’da büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“KARACABEY’E ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Karacabey’e kazandırılan diğer ihtiyaçlardan bahseden Özkan,”Hastanemizin karşısına 5 adet eczane açtık, iyi bir ihale ile bunları kiraya verdik. Bununla birlikte yap, işlet, devret modeliyle Karacabey’in en büyük eksiklerinden olan 4 yıldızlı bir otel, akaryakıt istasyonu, kır düğün salonunu ilçeye kazandırdık. Bundan hem müteahhitler para kazanıyor hem vatandaşlarımız yararlanıyor hem de belediyeye kira anlamında destek geliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte Karacabey’e bir üniversite kazandırmak istiyoruz. TEKNOSAB ile ilçemiz büyüyecek ve yatırımlar ile değer kazanacak. Karacabey’de her şey daha güzel olacak” dedi.

“RECEP İVEDİK 6 KARACABEY’DE ÇEKİLDİ”

Şahan Gökbakar’ın yeni filmi Recep İvedik 6’nın Karacabey’de çekildiğini dile getiren Özkan, “Karacabey’in Youtube’da bir tanıtım filmi var. Şahan Gökbakar bu tanıtım filmini izlemiş ve buranın filmin senaryosuna uygun olduğuna kanaat getirmiş. Bizimle irtibata geçtiler ve biz de severek yardımcı olabileceğimizi söyledik. Film çekildi, Şubat ayında vizyona girecek. O film ile Karacabey’in tanıtımının daha fazla olacağına, daha çok film ve diziye ev sahipliği yapacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…