Home GÜNCEL Erdal Aktuğ’dan yoğun zeytin mesaisi

Erdal Aktuğ’dan yoğun zeytin mesaisi

- Guncellenme Tarihi: 6 Kasım 2018 10:18
8 min read
Erdal Aktuğ’dan yoğun zeytin mesaisi için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, zeytin üreticileri için çalışmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, Bursa’nın değerlerinden ve Mudanya’nın simgelerinden biri olan zeytin meyvesi ve zeytin üreticileri için çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE ÖNERGE

Aktuğ ilk olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Engin Taşdemir ile birlikte 18 Ekim 2018 tarihinde Meclis Başkanlığı’na “Bursa’da zeytin ve zeytinyağı üretimini teşvik edecek, üreticiyi destekleyecek çalışmaların yürütülmesi” konulu önerge sundu.

KILIÇDAROĞLU’NA BURSA’DAN ZEYTİNLİ ÇİKOLATA

Erdal Aktuğ, Mudanya Belediye Başkan Aday Adayları olarak Sami Kahveci, Deniz Baykal ve Şenol Seven ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerinde Bursa’dan Marmarabirlik üretimi olan ‘zeytinli çikolata’ götürdü.

Aktuğ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, daha önce ‘zeytinli çikolata’yı duymamış olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu’nun ‘şehre değer katan markaları, üreticileri CHP olarak desteklediklerini tekrarladığını’ ifade etti.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI YERİNDE DİNLEDİ

Aktuğ, Ekim ayında sunduğu önergenin ardından, zeytin üreticilerinin sorunlarına ilişkin çalışmaları kapsamında, üreticileri ürün hasadı esnasında ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Üreticiler, Aktuğ’a üretimin artılması için teşvik, mazot ilaç gübre vb. maliyetlerin düşürülmesi, ürünlerinin karşılığında emeklerinin ve haklarının alınmasına ilişkin sorunları ileterek, dertlerine çare bulunmasını istedi.

AKTUĞ, MARMARABİRLİK’İ ZİYARET ETTİ

Erdal Aktuğ ve Engin Taşdemir, üreticiyi teşvik edecek ve destekleyecek çalışmaların Bursa’nın bir değeri olan Marmarabirlik ile işbirliği içinde yapılabilmesi, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunmak üzere Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız’ı ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundukları önerge ve sahadaki araştırmaları rapor halinde bir dosya ile Ali Yıldız’a sunan Aktuğ ve Taşdemir üreticinin sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı.

Erdal Aktuğ ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada “Hem Büyükşehir Meclisi’ndeki önerge hem de Marmarabirlik’e aktarılan konular önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediye Meclisi Tarım Komisyonu ve Marmarabirlik ile yürütülecek ortak çalışma ile tarafların sorunları giderilecek ve sonuca ulaştırılacaktır. Şehrimizin değerlerinden olan zeytin üreticimizin de, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi şehrimizin markalarının da desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

TARIM PANELİ’NDE ‘ZEYTİN’ SORUSU

Erdal Aktuğ ayrıca, Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen, CHP 24. Dönem Milletvekili İlhan Demiröz’ün oturum başkanlığı yaptığı, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu’nun ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy’un konuşmacı olduğu, ” Ülkemizde tarım politikaları ve tarımın geleceği” konulu panele katıldı.

Panelde söz alan Aktuğ, zeytin meyvesi ve zeytin üreticileri için yaptığı çalışma ve araştırmalara değinerek, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu’na “Gemlik ve çevresinde zeytinlerde mantar, takoz ve sinek vuruğuna rastlanıyor. Ve bu hastalık nedeniyle üreticinin zeytinlerinin bir bölümünün alınmadığı öne sürülüyor. Öte yandan Marmarabirlik’in ‘Afrin’den zeytin aldığı’ iddia ediliyor. Sizlerin bu konudaki çalışmaları ve bilgisi nedir?” diye sordu.

Yaslıoğlu, Aktuğ’un sorularına “Zeytin sineği ya da sinek vuruğu olarak adlandırılan hastalıklı zeytinlerin Kooperatifler tarafından alınmaması ilk kez uygulanan bir durum değil. Marka ve ürün kalitesi açısından daha önceki yıllarda da bu durum yaşanmıştı. Orada da kasıtlı bir durum yok diye düşünüyorum. Ayrıca, evet Marmarabirlik Yönetimi’nin Afrin’e gittiğini biliyoruz ama oradan zeytin alındığına ilişkin bir bilgimiz yok.” yanıtını verdi.

Aktuğ, zeytine ve zeytin üreticilerine destek olmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …