Home GÜNCEL Mudanya Kent Konseyi ulaşım ile ilgili dosyayı Başkan Aktaş’a sundu

Mudanya Kent Konseyi ulaşım ile ilgili dosyayı Başkan Aktaş’a sundu

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2018 10:34
5 min read
Mudanya Kent Konseyi ulaşım ile ilgili dosyayı Başkan Aktaş’a sundu için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi, ilçenin ulaşım sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini içeren çalışma raporunu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sundu. Başkan Aktaş, bürokratlarına konunun yerinde incelenerek, görüşülmesi talimatını verdi.

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Yürütme Kurulu üyeleri Metin Aytürk ve Yavuz Gerçekçi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kazancı, Ulaşım Çalışma Grubu’nun geçen yıl Mayıs ayında düzenlediği “Mudanya, ulaşım sorunları ve çözüm önerileri” adlı panelin raporunu dosya halinde Başkan Aktaş’a sundu. Halitpaşa ve Mustafa Kemal Paşa caddelerindeki tretuvarlarının dar ve bozuk durumda olduğunu belirten Başkan Kazancı, söz konusu tretuvarlarının genişletilmesi, acil durumlara yönelik cep oluşturulması ve bazı tedbirlerin alınmasını istedi.

KORDON BOYU İÇİN AYRI DOSYA…

 Ziyarette Büyükşehir’in düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdiği Mudanya’daki kordon boyu ile ilgili de ayrı bir dosya sunan Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, kordon boyu üzerinde deniz taşkınlarının önlenmesi ve beton duvarlar üzerinde korkuluğa ihtiyaç duyulduğu yönündeki konuyu daha önce yazıyla ilettiklerini, ayrıca kordon boyunun adının eski ismi olan ‘İnönü Bulvarı’ olarak adlandırılması yönündeki talepleri konusunda da Mudanyalıların kendilerinden duyarlılık beklediklerini söyledi.

“ULAŞIMDA MUDANYA’YI ÖZEL ÇALIŞIYORUZ”

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Mudanya Kent Konseyi’nin çalıştay raporunda kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek güzel öneriler olduğunu belirtti. Mudanya’nın denizle zeytinlik arasında sıkışan bir ilçe olduğunu ve bir o kadarda sağlıksız büyüdüğünü ifade eden Başkan Aktaş, öncelikli sorunlarının ulaşım konusu olduğunu söyledi. Göreve başladığında acil dokunuşlarla ulaşım konusunda yapılabilecekleri öncelikli olarak yapılmasının talimatını verdiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimde arkadaşlarıma ulaşımla ilgili ‘Mudanya’yı özel çalışın’ talimatını verdim. Ulaşımla alakalı yakın zamanda bazı düzenlemeler yapacağız. BUDO’yu, İDO İskelesi’nin olduğu Güzelyalı’ya taşıyacağız. Mevcut iskeleyi ortak olarak kullanacağız. Burada tabelalandırmalardan tek yön uygulamasına, sinyalizasyondan kavşak uygulamalarına kadar her şey bu düzenlemelerin içerisinde olacak” diye konuştu.

Başkan Aktaş görüşme sonunda, Kent Konseyi’nin ilettiği dosyalardaki tespitler ve çözüm önerilerinden oluşan konuları yerinde incelemek üzere ilgili bürokratlarına telefonla talimat vererek, Koordinasyon Toplantısı’na getirilmesini istedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…