Home GÜNCEL İznik’te Cumhuriyet’in 95. yılı uluslararası düzeyde gerçekleşti

İznik’te Cumhuriyet’in 95. yılı uluslararası düzeyde gerçekleşti

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2018 10:37
4 min read
İznik’te Cumhuriyet’in 95. yılı uluslararası düzeyde gerçekleşti için yorumlar kapalı
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yılı kutlama töreni coşkulu bir kutlama ile İznik’te gerçekleşti.Törene İznik Belediyesi’nin kardeş şehri Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve belediye meclis üyeleri de katılırken, heyet törene hayranlığını gizleyemedi.

İlk tören 28 Ekim saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın burada Atatürk Anıtına çelenk sundu.

29 Ekim 2018 günü saat: 10.00’da İznik Kaymakamlığı’nda Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın eşliğinde tebrikleri kabul etti. Heyet ardından İznik İznik Milli İrade Meydanı’nda ki kutlama programına geçti. Burada ki kutlama törenine İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland Cumhuriyet Savcısı Sertaç Bozkurt, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve Şanlı Gazilerimiz ile Kahraman Şehitlerimizin yakınları ve çok sayıda İznikli vatandaş katıldı.

Kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Kaymakam ile Belediye Başkanı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam etti. İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yılı dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Törende Batum Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Dağ kartalları folklör ekibi ile Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Ardıç yönetiminde ki halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sergilendi.

Kutlama töreninde son gösteriyi ve konseri ise İznik Belediyesi Mehter Takımı yaptı. Mehter Takımı seslendirdikleri birbirinden güzel marş ve ezgiler ile izleyicilerden büyük beğeni topladılar.

Mehter konserinin ardından sırasıyla okullar kortej geçişi yaparak tören alanından ayrıldılar. Protokol üyeleri tören sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hazırlayan İznik Anadolu Lisesi öğrencilerini, öğretmen ve idarecilerini tebrik etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…