Home GÜNCEL İnegöllü minik yüreklerden “Bir Avuç Dostluk Projesi”

İnegöllü minik yüreklerden “Bir Avuç Dostluk Projesi”

- Guncellenme Tarihi: 26 Ekim 2018 10:51
8 min read
İnegöllü minik yüreklerden “Bir Avuç Dostluk Projesi” için yorumlar kapalı
0

Vehbi Koç İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Şirin Paslı nezaretinde sokak hayvanları için “Bir Avuç Dostluk” isimli bir proje başlattı. İnegöl Belediyesi’nin de ulaşım desteği sağladığı projeyle ilgili Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret eden öğrenciler, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde sokak hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunmak için ilçe halkına çağrıda bulundu.

Vehbi Koç İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri, sokak hayvanlarının sevgiye ve beslenmeye ihtiyacı olduğu düşüncesinden yola çıkarak sokak hayvanlarına destek olabilmek adına bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Öğretmenleri Şirin Paslı nezaretinde “Bir Avuç Dostluk” ismini verdikleri projelerine okulda harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbaralarda biriktirip sokak hayvanları için yiyecek alarak başlayan öğrenciler, daha sonra bu uygulamayı genişletip ailelerinin, okuldaki diğer arkadaşlarının ve öğretmenlerinin de desteklerini aldı. Proje kapsamında İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini ziyaret eden ve buraya sokak hayvanları için mama yardımında bulunan öğrenciler, ulaşım konusunda destek sağlayan İnegöl Belediyesi’ne teşekkür etmek ve projeyi kamuoyuna duyurmak adına Perşembe günü Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti.

SAHİPSİZ HAYVANLARIN HEM SEVGİYE HEM BESLENMEYE İHTİYACI VAR
Okul Müdürü Mevlüt Bilgin, Müdür yardımcısı Şenol Şahin ile 3C sınıfı öğretmeni Şirin Paslı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, öğrenciler projelerini ve bu projenin amaçlarını anlattı. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Vehbi Koç İlkokulu 3/C sınıfı Sınıf Öğretmeni Şirin Paslı, “Sınıfımızda sahipsiz hayvanları hem sevgiye doyurmak hem de beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla öğrencilerimiz bir proje başlattılar. Projemizin adı ‘Bir Avuç Dostluk’. Bununla ilgili öncelikle velilerimizi bilgilendirdik, okulumuzu bilgilendirdik. Herkes bizlere çok destek oldu. Çocuklarımız harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbaralarında biriktirdiler. Evlerinde hayvan beslemek istediklerini fakat çok uygun olmadıklarını söylediler. Sahipsiz hayvanların da hem sevgiye ihtiyaçlarının olduğunu hem de beslenme ihtiyaçları olduğunu biliyorduk. Bu anlamda kumbaralara yapılan bağışlarıyla öncelikle ilçemizdeki sahipsiz hayvanları desteklemek istedik. Belediyenin bu konuda çok güzel çalışmaları olduğunu biliyoruz. Velilerimizi de bu konuda aydınlatmak istedik çünkü bu canlar hepimize emanet. Bu anlamda yükü paylaşmak gerektiğinin farkındayız. Öğrencilerim de bu konuda çok mutlular. Ben de belediye ile iletişimimde sağlanan kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

2 YIL SÜRECEK PROJE
Belediye Başkanı Alper Taban ise “Vehbi Koç Okulumuz Müdürümüze, öğretmen ve öğrencilerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Çok önemli bir farkındalık projesi oluşturduklarını ifade etmek istiyorum. Bundan duyduğum memnuniyeti de paylaşmak istiyorum. Bir Avuç Dostluk projesi; sahipsiz hayvanların korunması, kollanması ve yine çocuklarımızın ifadesi ile onların sevgi ve beslenmeye ihtiyaçları olduğu için onlara sahip çıkmak adına hazırlanmış bir proje. Sosyal sorumluluk gereği vatandaşlarımızın da buna sahip çıkması gerekir. Bunu sağlamak için de farkındalık oluşturmak gerekir. Öğrencilerimiz de bu farkındalığı oluşturuyorlar. Hem kendi harçlıklarından katkıda bulunarak hem de okullarından öğretmenlerinden, yöneticilerinden de bağışlar talep ederek elde ettikleri gelirle sahipsiz hayvanlara yiyecek alarak ikramda bulunuyorlar. Yaklaşık 2 yıl sürecek bir proje. İnegöl Belediyesi olarak bizler de bölgenin en önemli Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini hayata geçirdik. Burada hem sağlık sorunu yaşayan hayvanların tedavisi için operasyon alanları ve beraberinde tedavi alanlarıyla güzel bir tesis hazırladığımızı düşünüyoruz. Yakında buranın açılışını da yapacağız. Ben emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum. İnşallah yeni yeni projelerde bir arada olmak dileğiyle tüm öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Ziyaret sırasında öğrenciler Başkan Taban’a çiçek takdiminde de bulunurken, Başkan Taban ise öğrencilerin sahipsiz hayvanlara yiyecek almak içi para biriktirdikleri kumbaraya destek olmak adına para attı. Öğrenciler, proje kapsamında İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde çektikleri fotoğrafları da Başkan Taban ile paylaştı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…