Home GÜNCEL BURSA SİYASETÇİLERİ İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ…

BURSA SİYASETÇİLERİ İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ…

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2018 17:40
9 min read
BURSA SİYASETÇİLERİ İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ… için yorumlar kapalı
0

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Partinin grup toplantısında Cumhur ittifakının yerel seçimlerde geçerli olmayacağını söylemişti. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ” Hiçbir ittifak beklentimiz kalmadı, her seçim bölgesinde kendi adayımızı çıkaracağız” sözleri üzerine,  “‘MHP biz yolumuza bakıyoruz’ diyor, biz de ‘Herkes kendi yoluna’ deriz” ifadelerini kullanmıştı.  Biz de bu durumun yerel seçimlere nasıl yansıyacağını ve CHP-İyi Parti ittifakının söz konusu olup olmadığını Bursa’nın siyasi partilerinin il başkanları, vekilleri ve ilçe başkanlarına sorduk.

İşte Bursa siyasetçilerinin Cumhur ittifakı ve CHP-İyi Parti ittifakı hakkındaki görüşleri;

Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman: “Ak Parti olarak kendi bölgelerimizde kendi adaylarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Genel başkanımızın sözleri ortada. Biz de sözlerine katılıyoruz ve bu yolda ilerliyoruz.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi yöntemlerimizle yönetmeye çalışıyoruz ancak Ak Parti HDP tabanına yönelik bir siyaset yönetiyor. MHP ve Ak Parti Cumhur ittifakının devam ettiğini söylüyor. Önce Cumhur ittifakını bozsunlar. Biz bu hikayeyi biliyoruz. Tayyip Erdoğan’ın Andımız ile birlikte yapmış olduğu çıkış, Kürt seçmenine yönelik bir çıkıştır. Bunu ahlaklı bulmuyoruz. CHP ve İyi Parti ittifakına gelecek olursak bizim yerelde öyle bir ittifakımız söz konusu değil. Sandıkta her şeyi göreceğiz.

MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı: “Cumhur ittifakı ile yerel seçimleri bir tutmamak lazım. İki ayrı parti tabii ki yerel seçimlerde farklı adaylar ortaya koyacaktır ve bu yarışa gireceklerdir. Cumhur ittifakı dediğimiz mesele yerel seçimin çok ötesinde, 15 Temmuz süreciyle başlayıp günümüze kadar gelmiş olan ve milli sorunları baz alan bir yapıdır. Dolayısıyla bu ikisini birbirine karıştırmamak gerekiyor. Bu durum Cumhur ittifakının devam etmesinde herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan: “Cumhur ittifakının devam edip etmemesi Demokrat Parti olarak bizi ilgilendirmiyor. Biz bu konuya dahil değiliz. İttifak bizim tarafımızdan yapılırsa olumlu karşılarız, yapılmazsa da kendi adayımızı çıkarırız.

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin: “Bu ittifak özellikle gezi kalkışmasıyla başlayan, 17-25 Aralık süreciyle devam eden ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle zirveye ulaşan Türkiye’nin güvenlik sorunları nedeniyle ortaya çıkmış bir durumdur. Cumhur ittifakının ruhuna zarar vermeme noktasındaki kararlılığımızı zaten Cumhurbaşkanımız ifade etti. Biz bu ruhu zedeleyecek hiçbir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Seçim ittifakı farklı bir konu. Yerel seçimle ilgili bir ittifakın olmayacağını hem Cumhurbaşkanımız hem de MHP lideri Bahçeli belirtti. Biz bugüne kadar yerel seçimlerde ittifak yapmadık. Bugüne kadar hep ayaklarımızın üzerinde durmayı bildik. Bundan sonra da dimdik ayaktayız. Halkımızın teveccühü bize yeter. Başka bir ittifak olmaksızın da biz yine milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Millete yaslanan dik durur ve dik yürür. CHP ve İyi Parti ittifak yapacak mı onu bilemem. O sorunun muhatabı ben değilim.

Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay: “CHP ve iyi Partinin ittifakını onlara sormak lazım. O konuda bir şey söyleyemem. Biz Ak Parti iktidarı olarak her dönem kazanmak için hareket etmiş, hedef koymuş bir partiyiz. Ak Partinin mutlaka bir adayı vardır ve bu aday kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Bu nedenle bu durumun bizi çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Genel başkanımız, parti yönetimimiz bunu zaten değerlendirmişlerdir. Tam tersine bizi güzel yönde etkilenecektir.

İyi Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu: “CHP ve İyi Parti arasında bir ittifak gerçekleşmeyeceğini bizim genel başkanımız da divan üyelerimiz de defalarca söylediler. O yüzden bizler de yerel temsilciler olarak bu beyanların arkasındayız. Cumhur ittifakı da maalesef partilerin koltuklarını güçlendirmek amacıyla oluşan bir ittifaktı. Ben tabanda çok da bir karşılığı olduğuna inanmıyorum. Biz İyi Parti teşkilatı olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde İyi Parti’nin daha önce aldığı oyun çok üzerinde bir oy alması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular: Yerelde cumhur ittifakı olmaması bizim için iyi bir durum. CHP için avantajlı bir durum oluşacaktır. Onun dışında bizim İyi Parti ile bir ittifak görüşmemiz yok.

Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ise sadece  “hayırlı olsun” demekle yetindi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

NKT’nin Çocuk Oyunu 23 Nisan’da Ücretsiz

Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan ‘O taraf bu taraf şu taraf’ adlı çocuk oyu…