Home GÜNCEL Kent Konseyi üyelerinden Fetih Müzesi ziyareti

Kent Konseyi üyelerinden Fetih Müzesi ziyareti

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2018 10:50
4 min read
Kent Konseyi üyelerinden Fetih Müzesi ziyareti için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri, dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı.

Bursa’daki çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcilerinin açılış öncesi ziyaret ettiği Fetih Müzesi’ni Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri de gezme fırsatı buldu. Ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile yeşil bina özelliğine sahip olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ilk olarak Osmanlı Devleti’nin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen üyeler, daha sonra geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonları hakkında bilgiler aldı. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan dev yapıyı müzenin ötesinde tam anlamıyla bir kültür merkezi olarak nitelendiren Kent Konseyi Üyeleri, kubbeye çıktıklarında ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. 6 Nisan 1326 gününün anlatıldığı resmi hayranlıkla inceleyen ziyaretçiler, Bursa’nın fethini adeta yeniden yaşamış gibi hissettiklerini belirtti.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, müzede tarihi ve kültürel yolculuğa çıktıklarını dile getirirken, “Şehrimize bu muhteşem eseri kazandıran Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan da, “Müzenin Bursa’ya değer katacak bir kültür faaliyeti olduğunu düşünüyorum. Görsel fotoğrafların anlatımından sonra kubbeye çıkmamız bizleri adeta büyüledi. Tarihimize sahip çıkıp, bizlere böylesine güzel bir eser kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Fetih Müzesi’ni gezerken farklı bir ruh haline büründüklerini vurgulayan Bursa Kadın Kent Konseyi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, “İkinci defa gelmeme rağmen her defasında büyüleniyor ve ayrıntıları daha net biçimde görebiliyorum. Bursa için marka olacak bu projenin bol ziyaretçilerinin olmasını temenni ediyorum. İnşallah eski Bursa’nın doğal güzelliklerini kaybetmeden, gelişen ve büyüyen bir Bursa oluruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …