Home GÜNCEL Böylesi görülmedi: Kaçak yapılaşmada duygu istismarı

Böylesi görülmedi: Kaçak yapılaşmada duygu istismarı

- Guncellenme Tarihi: 22 Ekim 2018 09:47
3 min read
Böylesi görülmedi: Kaçak yapılaşmada duygu istismarı için yorumlar kapalı
0

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’ndaki ’15 Temmuz Evleri’ ve ’15 Temmuz Mahallesi’ tabelaları bölgede yaşayan vatandaşlara pes dedirtti. İmar barışını fırsata çevirmek isteyen bazı uyanık kaçak yapı sahiplerinin darbe girişimine direnişin tarihini kullanmaları büyük tepkiye neden oldu.

Gümüşhane sınırlarında olmasına rağmen Gümüşhaneliler ve Trabzonlular’ın ortak kullanımında olan Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar ve imar affından yararlanmak isteyenlerin yaptıkları pes dedirtti. Bölgedeki 105 yaylanın merkezi konumundaki Taşköprü Yaylası ile Çakırgöl arasında yol kenarında ve dere yatağında çok sayıda yapılaşma dikkat çekerken, bazı vatandaşların insanların milli ve manevi duygularını kullandığı gözlendi.

İHA’da yer alan habere göre 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından toplumda oluşan farkındalık ve ülke genelinde birçok alana ve meydana adı verilen “15 Temmuz” bu kez yaylalarda yapılan kaçak yapıların olduğu alana verildi.

Evlerin olduğu bölgeye “15 Temmuz Evleri” ve “15 Temmuz Mahallesi” tabelalarını gören vatandaşlar toplumdaki duyarlılığın kullanılarak yıkımın önüne geçilmesi için gerçekleştirilmiş acizane bir girişim olarak nitelendirdiği yapılaşma ve 15 Temmuz isminin arkasına gizlenerek mera alanları üzerine yapılan binaların estetikten yoksun ve garip mimaride olması yadırganırken, 15 Temmuz’un isminin kaçak işlerde kullanılması “Uyanıklığın ve duygu sömürüsünün böylesi” yorumlarına neden oldu.

Kaynak: www.haberturk.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …