Home GÜNCEL “Türkyılmaz, kentin geleceğini oluşturmak yerine, festivallerle zamanı heba etmiştir”

“Türkyılmaz, kentin geleceğini oluşturmak yerine, festivallerle zamanı heba etmiştir”

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2018 14:49
9 min read
“Türkyılmaz, kentin geleceğini oluşturmak yerine, festivallerle zamanı heba etmiştir” için yorumlar kapalı
0

Mudanya İnisiyatif Grubu, 11 Ekim’de yapılan grup toplantısında grup üyeleri tarafından alınan ortak görüşleri basın bildirisi şeklinde yayımladı. Mevcut Belediye Başkanının görev süresince siyasi oluşumlar, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve partililerle olan ilişkilerinin olumsuz olduğunu bildiren Mudanya İnisiyatif Grubu, Hayri Türkyılmaz’ın yaptığı haksız uygulamalar ve etik olmayan davranışlarını paylaştı.

CHP’ye gönül verdiklerini, Mudanya’da nasıl başarılı olabiliriz? düşüncesinde olduklarını belirten Mudanya İnisiyatif Grubu, “Ortak akıl ve anlayış ile sakin kafayla düşünerek ,konuşarak, anlaşarak mücadele yerine hırsla,kavgayla,kinle mücadelenin, ilçemize hiçbir şey kazandırmadığını tespit etmiş durumdayız. İlçemize; seçmenin tamamını kucaklayacak özellikleri olan, birleştirici, insani değerleri önemseyen, gerçek demokrat üye sayısını artırabilecek, vicdanlı ,çağdaş ve halka hizmeti özümsemiş, partisini seven, ilçesinin yarınını düşünen, gerçek CHP’li bir başkan adayı gerektiği gerçeği ile karşı karşıyayız. Üzülerek ifade ediyoruz ki, mevcut belediye başkanında, bu özelliklerin hiç birisi bulunmamaktadır. Aynı kişi ile yola devam etme kararı olduğu takdirde, ilçemizde yerel seçimin kaybedileceği endişemizi ve tehlikesini partililerimiz ve parti yöneticilerine iletmeyi ,CHP’li üyeler olarak görev bildik.Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, mevcut belediye başkanına bundan sonra kefil olmayacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

İşte Mudanya İnisiyatif Grubu’nun Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın görev süresince yaptığı haksız uygulamaları yayımladığı bildiri;

1-Başkan seçildiğinde ilk iş olarak parti üyesi Esnaf Odaları Başkanının ofisini,kendisine oy vermediği savıyla mühürlemiştir.

2-Partimize mensup belediye meclis üyelerinden beş kişiye kumpas kurarak istifa etmelerine neden olmuştur. CHP meclis üyelerinin tamamından alınan dilekçelerden yalnızca beş üyenin dilekçesi, lüks makam aracı alınmasına karşı çıktıkları için, işleme konulmuştur.
Bu üyelerden dördü mahkeme kararıyla görevlerine dönmüş, haklarında disiplin soruşturması açıldığından çok sevdikleri partilerinden istifa etmek zorunda kalmışlardır.Birisi de bu kumpas karşısında kahrederek, meclis ve parti üyeliğinden istifa etmiştir.Böylece mecliste CHP üye sayısı azalmıştır.

3-Arnavutköy balıkçı barınağındaki tekne bağlama ücretlerine, %260 zam yapmış ,mahkemelik olmuş , davayı kaybetmiş ancak zamları geri almamıştır..Böylece, orta gelirli vatandaşların denize ulaşması neredeyse imkansız hale gelmiştir.

4-Sivil toplum kuruluşlarına müdahale ederek(Engelliler Derneği,Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği vb.) mağdur edilmiş ve küstürülmüştür.

5-Atatürkçü Düşünce Derneğine, geçmiş dönemlerde benzer bir işlem yapılmamış olmasına rağmen ,kira nedeniyle icra tebligatı gönderilmiştir.

6-Kendisinin seçilmesine önemli oranda katkıda bulunan ilçe yönetiminin,etik olmayan davranışlar ile düşürülmesini sağlamıştır.Sonrasında atanan kayyum yönetiminin öneri ve tekliflerini de önemsememiş,belediye gücünü kullanarak, kendisine bağlı bir ilçe yönetimi oluşturmuştur.

7-CHP eski ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyeliği de yapmış olan Mudanya Kent Konseyi başkanına, yaşlı olduğundan bahisle tavır koyarak,yasa gereği atama yapması gereken personeli göndermemiş,ödenek de ayırmamıştır.Ayrıca konsey binasının tahliye edilmesini talep etmiştir. Bu eylemleri nedeniyle açılan idari davaları belediye kaybetmiştir.

8-Kendisini saygı sınırları içinde eleştirmiş olan partililerin, parti bayramlaşmalarında ellerini sıkmayıp havada bırakmıştır.

9-İşten çıkardığı 80 çalışan için, işten çıkarma sebebi sorulduğunda, tamamını uyuşturucu kullanmakla suçlamış ve iftira atmıştır.

10-Kendisini mahalle sorunları nedeniyle, heyet halinde ziyaret eden bir mahalle meclis yönetimine ” “Sizin taleplerinizi yaparsam hiçbir iş yapamam” diyerek yönetim ve davranış zihniyetini ortaya koymuştur.

11-Söz verdiği halde Mudanya Spor Derneğine barınma yeri tahsis etmemiş,takıma sahip çıkmamıştır.

12-Mudanya belediye başkanı, 4,5 yıllık sürede kentin geleceğini oluşturmak yerine,festival ve şenliklerle zamanı heba etmiş, belediye işleri yapacağına partinin yönetim ve işlerine müdahale etmiştir.

13-Bir kısmını buraya sığdırabildiğimiz, bu tür davranışlarından vazgeçmesi konusunda yapılan telkinlere ve barış taleplerine daima karşı çıkmış,akil partililerin uyarılarına kulak vermemiştir.

14- Bu koşullar nedeniyle, belediye başkan adayı açıklanıncaya kadar, belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvurmama konusunda, aramızda fikir birliği oluşmuştur.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…