Home GÜNCEL BTSO’dan Akademik Odalara ‘İşbirliği’ Ziyareti

BTSO’dan Akademik Odalara ‘İşbirliği’ Ziyareti

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2018 11:52
5 min read
BTSO’dan Akademik Odalara ‘İşbirliği’ Ziyareti için yorumlar kapalı
0

Makina ve Elektrik Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ülkesi için üretim ve ihracata devam eden Bursa iş dünyasına yönelik vizyon projelere kent dinamiklerinin de katkılarıyla devam edeceklerini söyledi.

 BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ve 50. Meslek Komite üyeleri, TMMOB’a sağlı Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. 50. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ile Meclis ve Komite Üyesi Aydın Özdemir’in de katıldığı ziyarette, Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli ile Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Burak Özgen, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“BURSA İÇİN 60’IN ÜZERİNDE PROJE ÜRETTİK”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO olarak Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’da iş dünyasına yönelik 60’ın üzerinde proje geliştirdiklerini söyledi. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren 63 meslek komitesi ve 23 sektör konseyinin projeleriyle ses getiren çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini ifade eden Şenocak, “Bursa iş dünyası olarak ortak aklın gücüyle projelerimize devam edeceğiz. Meslek komiteleri ve sektör konseylerimizin de katkılarıyla kent ekonomimize yön verecek hamlelerimizi sürdüreceğiz. Bu noktada üniversiteler ve kamu kurumlarının yanı sıra akademik odalarımız ile işbirliğine de önem vereceğiz.” dedi.

“SEKTÖRDEKİ BİRLİKTELİK ÖNEMLİ”

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, şubeye kayıtlı 8 bin 500’ün üzerinde makine mühendisinin olduğunu söyledi. Fikri Düşünceli, Oda olarak temel görevlerinin başında meslek alanının düzenlenmesi ve mesleğin uygulanmasına yönelik iyileştirmelerin geldiğini dile getirdi. Özellikle BTSO MESYEB’in mesleklerin geleceği için önemli bir proje olduğunu kaydeden Düşünceli, “BTSO MESYEB, Bursa’nın ihtiyacı olan bir projeydi. Mesleklerimizin uluslararası standartlara yükselmesi ve iş güvenliği açısından önemli bir ihtiyacı gideriyor. Bizler de akademik odalar olarak BTSO ile sinerjimizi güçlendirmek için her türlü işbirliğine hazırız.” şeklinde konuştu.

EMO: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi Başkanı Burak Özgen, Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından olan BTSO ile işbirliği yapmayı istediklerini söyledi. EMO Bursa Şubesi bünyesinde 3 bini aşkın mühendisin kayıtlı olduğunu kaydeden Özgen, “Kentimizin geleceği için üniversite-sanayi-akademik odalarının birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. BTSO’nun hayata geçirdiği önemli projeleri yakından takip ediyoruz. Bizler elektrik mühendisleri olarak Bursa iş dünyası başta olmak üzere kentimize değer katan projelere her zaman katkı vermeye hazırız.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…