Home EKONOMİ MAKTEK Avrasya Fuarı’na Ermaksan damgası

MAKTEK Avrasya Fuarı’na Ermaksan damgası

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2018 10:42
6 min read
MAKTEK Avrasya Fuarı’na Ermaksan damgası için yorumlar kapalı
0

‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla, fizik tabanlı bilime dayalı teknoloji üretimine odaklanan Ermaksan, sektörün geleceğini şekillendiren yüzde yüz yerli ve milli üretim makineleriyle katıldığı tüm organizasyonlarda, ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

Ermaksan, makine sektörünün bölgedeki en büyük buluşması olan ve sektördeki trendlerin gün yüzüne çıktığı MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı’nda, geleceğin üretimine yön verecek makineleri ve dev stant alanıyla, fuara gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

2-7 Ekim tarihleri arasında Makine İmalatçıları Birliği (MİB) ve Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) iş birliği ile İstanbul’da düzenlenen fuar; toplam 124 bin metrekare alanda, 70 ülkeden 60 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Yenilikçi ürünleriyle tam not aldı

Fuarda, Salon 7 ve 717-718-719 no’lu stantlarda ürünlerini sergileyen Ermaksan, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini toplarken, fuar süresince tamamen kendi öz kaynaklarıyla ve AR-GE çalışmaları sonucu geliştirdiği makinelerini sergiledi.

Türkiye’nin yerli üretim neferlerinden biri olarak en yeni teknolojilerini görücüye çıkardığı fuarda Ermaksan; hız, verimlilik, performans gibi özellikleriyle öne çıkan makineleriyle ziyaretçilerden tam not almayı başardı.

Türkiye’nin ilk milli lazer çipini üreten Ermaksan fuar süresince, yenilikçi makinelerinin yanı sıra; Türkiye’nin ilk 3D metal yazıcısı (ENAVISION) ve %100 yerli ve milli imkanlarla ülkemize kazandırdığı lazer ışın kaynağını da (rezonatör) başarıyla sergiledi.

Fuarda Ermaksan’a, Endüstri 4.0’a geçişte inovatif uygulamalarından dolayı da ödül verildi.

Makine berekettir, üretmeye mecburuz

 Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, kendi makinasına yatırım yapmayan toplumların tükenmeye mahkûm olduğunu ifade ederek, “Bizler, ‘tüketim toplumu’ olamayız çünkü böyle bir lüksümüz yok. Yatırım amaçlı kullanılan makinalar tüketim malı değil, bilakis üretimin kendisidir. Ve ortalama 50 yıllık ekonomik ömürleriyle, çalıştıkça üretim zincirine katkı sağlayan demirbaş yatırımlardır. Makine üreticileri olarak her fırsatta ‘yerli ve milli makine’ olgusuna vurguyapıyoruz. Daha teknolojik, daha verimli ve daha rekabetçi makinalar üretmek için dünya ile bir yarış halindeyiz. Makina berekettir. Çalıştıkça kendi borcunu öder. Çalıştıkça kazandırır. Çalıştıkça fabrikalarımızı, endüstrimizi ve ekonomimizi büyütür” dedi.

En büyük motivasyonumuz, devletimizin yanında olması

“Ülkemizin kalkınmasının tek yolu, üretime dayalı ilerlemektir” diyen Özkayan, “Milli teknolojileri ile kendi makinalarını imal eden ülkeler; başta otomotiv, savunma sanayi, raylı sistemler ve genel endüstri olmak üzere her alanda güçlü hale gelmişlerdir. Bu yarışta en büyük motivasyonumuz, devletimizin yanımızda olmasıdır. Makina sektörü olarak, ülkemizdeki makina imalat sanayisinin gelişmesine, katma değeri ve kilogram değeri daha yüksek teknolojik makineler üretilmesine ve istihdamın arttırılmasına kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkemize duyduğumuz sevdayla, AR-GE ve mühendislik alanında ortaya koyduğumuz performans ve bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, başarımızın da en önemli anahtarıdır. Ayakta kaldığımız sürece de bu böyle olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…