Home GÜNCEL Osmangazi’de yerli ve milli işletim sistemi anlatıldı

Osmangazi’de yerli ve milli işletim sistemi anlatıldı

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2018 12:12
3 min read
Osmangazi’de yerli ve milli işletim sistemi anlatıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa Belediyeler Birliği, belediye hizmetlerinde yerli ve milli işletim sistemi olan PARDUS’a geçmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Osmangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafında TÜBİTAK’ın geliştirmiş olduğu PARDUS sistemi hakkında, Bursa’daki ilçe belediyelerinin Bilgi İşlem Müdürlüğü personeline bir sunum yapıldı. Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitimde, Bursa Belediyeleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda yerli ve milli ürün çağrısına destek verilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye’ye karşı yapılan saldırılara üretim ile karşılık vereceklerini belirten Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan yola çıkarak milli ve yerli olan ürünlere dönüş noktasında bu programı düzenledik. Başkanımız Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği Başkanı olarak, belediye hizmetlerinde yerli ve milli ürünlerin kullanılması için daha önceden bir çalışma başlatmıştı. Bursa Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen seminerin ardından yerli programların teknik özelliklerini ve detaylarını görüşmek üzere bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bursa Belediyeleri olarak ortak hareket ederek, inşallah hepimiz özümüze dönüp, milli yazılımlarımızı başarıyla kullanacağız” dedi.

Adını Anadolu panterinin isminden alan Pardus’un avantajları ve kullanılan programları hakkında belediyelerin Bilgi İşlem Müdürlüğü personeline bilgiler verilirken, eğitim sonunda katılımcılara Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gezdirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …