Home GÜNCEL Başkan Taban, Esnaf Odası Başkanlarıyla buluştu

Başkan Taban, Esnaf Odası Başkanlarıyla buluştu

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2018 16:23
11 min read
Başkan Taban, Esnaf Odası Başkanlarıyla buluştu için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediye Başkanı, İnegöl’deki esnaf odalarının başkanları ile bir araya gelerek, esnaf odalarının istek, talep ve önerilerini dinleme fırsatı buldu.

Esnaf odalarının başkanları ile bir araya gelinen istişare toplantısında, İnegöl’deki farklı iş kollarında faaliyet gösteren esnafların sorunları masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Eşref Yiğit’in hazır bulunduğu toplantıya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Köfteci,Aşçı,Tatlıcı ve benzerleri odası Başkanı Sabri Dönmez, Elektrikçiler ve benzerleri Odası Başkanı Yakup Ulama, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Bakkallar, Zücaciyeciler ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Terziler ve İşçiler Odası Başkanı Selim Malçok, Kahveciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu, Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut ile Arabacı, Demirci Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı katılım gösterdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Esnaf odalarının ilk ağızdan istek, talep ve önerilerini ilettikleri toplantıda konuşan Başkan Taban, “Yaklaşık 10 aydan beri belediye başkanlığı görevimizi devam ettiriyoruz. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden beri, göreve yeni başlamanın o sorumluluğu ve görev bilincini almış olmanın heyecanı ile işimize dört koldan sarılmıştık. Bu süreçte bir taraftan mevcut işlerimizi tamamlarken, bir taraftan da üzerine neler ilave edebiliriz heyecanıyla yeni yeni planlamalar yapmaya çalışıyoruz. Bunların her birini yaparken evet ben belediye başkanı olabilirim ancak benim ne istediğimden, ne düşündüğümden ziyade vatandaşımız ne düşünüyor, esnafımız ne düşünüyor, ilgili kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ne düşünüyor ve bu toplumun tüm katmanlarının fikrini, önerisini ve görüşünü alacak şekilde planlamalar yapmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

ORTAK AKIL BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bu sabah esnaf oda başkanlarımızla buluşuyoruz akşamda bizlere fikir ve öneri veren ya da eleştirilerini ileten vatandaşlarımızın yer alacağı ortak akıl buluşmasını gerçekleştireceklerini ifade eden Taban, “Perşembe günü yine sizlerin aracılığıyla ifade edeyim. Belirli ortak akıl buluşmaları yaptık. Perşembe akşamı da spor ile ilgili bir başlık açtık. Bu konuda mesleki tecrübesi, eğitimi ve bilgisi olan kulüplerimizden yöneticilerimizden tutunda, beden eğitimi öğretmenlerimize kadar bu meslekte söz sahibi olan yetkililerimizle bir araya gelelim istedik. İnegöl’de sporla ilgili daha neler yapabilirizi inşallah yarın akşam konuşacağız” şeklinde kouştu.

“BU TOPLANTILARI HER ZAMAN YAPMAYA HAZIRIZ”
Bir şeyler ifade etmenin, yazmanın veya çizmenin vatandaşın nezdinde bir karşılığı yoksa sizin yaptığınız çalışmaların hiçbir anlamının kalmayacağını belirten Taban, “Geçtiğimiz hafta Ahilik haftası dolayısıyla Esnaf odalarımızı ziyaret etmiştik. Arif Tak başkanımızda ordaydı. Esnaf oda başkanlarımızda ordaydı. Kıymetli oda başkanlarımız bir araya gelirsek, istişarede bulunursak iyi oluruz demişlerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızı hepimiz ziyadesiyle önemsiyoruz. Konuları bireysel görüşmekten öte toplumu temsil eden sivil toplum kuruluşları üzerinden bir şeyleri oturup konuşmak çok daha sağlıklıdır. Bunun içinde bizleri her ne zaman toplantı yapalım buluşalım davetiyle çağıran olursa bizler bu toplantıları her zaman yapmaya hazırız. Her bir konu başlığının kendi özelinde çok kıymetli olduğunun farkındayız. Çünkü herkes farklı bir alanı temsil ediyor, bu alanın arkasında da hizmet veren ve hizmet alan insanlar var. Dolayısıyla burada yaşanabilecek sorunlar içeride mutfakta olgunlaştırılıp sonrasında belediyeyi ilgilendiren, kurumumuzu ilgilendiren veyahut siyaseti ilgilendiren bölümüyle ilgili de (milletvekillerimizi, bakanlıkları ilgilendiren bölümüyle alakalı) bizler her türlü faydalı adımı atmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada oldukları için kıymetli oda başkanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TABAN’A TEŞEKKÜR
Esnaf Odaları Başkanları adına söz alan Elektrikçiler ve benzerleri Odası Başkanı Yakup Ulama konuşmasında, “Öncelikle geçen hafta Ahilik haftası dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz programımıza katılarak bizleri onare ettiği için belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Bizler, 5362 sayılı yasaya göre esnafız. Esnaflığında getirdiği yükümlülükler var. İnegöl’ümüzde 7000-7500 civarında esnafımız bulunmaktadır. Bugün esnafımızı toplumdan çıkardığımızda, toplumda büyük bir boşluk olacağı muhakkak. Esnaf olmazsa toplum olamaz. Bakkalıyla, manavıyla, şoförüyle bunlar hepsi bir bütün içerisinde bir şehri organize eden insanlar. Tabi ki bizlerinde sorunları, talepleri ve sıkıntıları oluyor. Bundan dolayı da sizin esnaflıktan geldiğinizi bildiğimiz için bizleri daha iyi anladığınızı biliyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda 11 esnaf odası başkanımız kendi odalarıyla ilgili sıkıntılarını sizlere dile getirmiş olacaklar. Belediyemizin kapılarının bizlere açık olmasından dolayı onur duyuyoruz. Böyle toplantıların sıklıkla olmasını da arzuluyoruz. Böyle güzel bir organizasyonu yaptığınız için arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan esnaf oda başkanları, Belediye Başkanı Alper Taban’a istek, talep ve önerilerini iletme fırsatı buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…