Home GÜNCEL Gemlik’te yer altı çöp konternerları yaygınlaşıyor

Gemlik’te yer altı çöp konternerları yaygınlaşıyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Eylül 2018 14:42
4 min read
Gemlik’te yer altı çöp konternerları yaygınlaşıyor için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan uygulamayla ilçe genelinde yeraltı çöp konteyner sayısı her geçen gün artıyor. Modern yeraltı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken, görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldırıyor.

Gemlik’te yaşayan vatandaşların ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak hizmete sunulan hijyenik, uzun ömürlü ve estetik görünüme sahip modern yeraltı konteynerleri, çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçiyor.

Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üç noktaya daha 5 metreküp çöp alma kapasitesine ve 2,5 metre derinliğe sahip yer altı çöp konteyneri yerleştirildi. Hükümet Konağı ve Yunus Emre Çocuk Parkı önüne yerleştirilen konteynerlerle ilçe genelinde bulunan toplam yeraltı çöp konteyneri sayısı 21’e yükseldi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2017 yılından bu yana 11 farklı noktada 21 yeraltı çöp konteynerleri hizmete sunduklarını söyledi. Yeni sistem de 1 yeraltı çöp konteynerinin, 3 eski çöp konteyneri kapasitesi kadar çöp alabildiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “İlçemizin daha yaşanabilir ve daha güzel hale gelmesi adına, modern yeraltı çöp konteyneri sistemini önümüzdeki günlerde de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi. Modern yer altı çöp konteynerleri ile çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçildiğine değinen Başkan Yılmaz, “Daha temiz bir Gemlik için attığımız bu tür adımlarla Gemlik’i çağdaş ve modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getiriyoruz. Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak. Yaşamın her alanında hayata geçirdiğimiz hizmetlerle Gemlik’in marka değerini yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeraltı çöp konteyner sisteminin hizmete girmesinden memnun olan Gemlikli vatandaşlar ise, modern kent teknolojilerini Gemlik’te görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…