Home GÜNCEL Dünyada çığır açacak bir ilk: TÜRK BLOK TUĞLA

Dünyada çığır açacak bir ilk: TÜRK BLOK TUĞLA

- Guncellenme Tarihi: 25 Eylül 2018 14:12
7 min read
Dünyada çığır açacak bir ilk: TÜRK BLOK TUĞLA için yorumlar kapalı
5

Blok A.Ş. firması, inşaat sektörüne yeni bir soluk getirdi. Firma 11 yıldır üzerinde çalıştığı, Osmanlı köprülerinden ilham alan, lego sistemi ile hem tarihi izler barındıran hem de inşaat sektörüne yenilikçi bir bakış açısı katan Türk Blok Tuğla ürününü piyasaya soktu. Ürünün en büyük özelliklerinin hızlı uygulanabilirlik, hafiflik ve uygun fiyat olduğunu belirten  Blok A.Ş. firması ortaklarından Vaner Atan, “Tuğlamız tamamen yerli ve öz sermaye ile üretilmektedir ” dedi.

Türk Blok tuğlasının küresel bazda inşaat sektöründe arayışların olduğu bir dönemde sektörün lideri olabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Vaner Atan, hızlı uygulanabilir olduğunu, böylece ürünün işçi maliyetini en asgari seviyeye düşürdüğünü vurgulayarak, “Hızlı uygulama hem maliyet hem de zaman kazanımın da bize büyük kolaylık sağlıyor. Ürün, şahkül, mastar gibi inşaat aletlerine ihtiyaç duymadan hızlı ve düz örülebilen lego kilit sistemine sahiptir. Sağlamlık açısından ürünümüzün mukavemeti oldukça kuvvetlidir. Nefes alma özelliği ile nemi dengeler. Ürün ısı, ses ve su yalıtımında ekstra masrafı ortadan kaldırır” dedi.

“EN YAKIN RAKİBİMİZDEN YÜZDE 50 ORANINDA DAHA UYGUNUZ”

Ürünü tasarlarken eski Osmanlı köprülerinden ilham aldığını dile getiren Atan, orada kullanılan kilit taşlarını şu an duvarda kullandığını belirtti. Türk Blok tuğlası ile inşaat sektörüne yeni açılımlar getirdiklerini dile getiren Atan, ayrıca ürünün ağırlığının sıvası kendi içinde olduğu için başka bir ürüne kıyasla yüzde 22 oranında daha hafif olduğunu belirterek, “Türk Blok ürünü bir kadının bile çok rahat şekilde uygulayabileceği bir lego sistemini içinde barındırır. Ürün lego şeklinde birleştiği için hata payı yoktur. Bu da duvarın düzlüğünden her zaman emin olmamızda bize kolaylık sağlar.Ürünümüz aynı zamanda anti bakteriyeldir. Tamamen doğadan aldığımız ürünleri içinde barındırır. Kimyasal hiçbir ürün barındırmaz. Fiyat konusunda da şunu belirtmek isterim ki en yakın rakibimizden yüzden 50 oranında daha uygunuz” dedi.

“TUĞLAMIZ TAMAMEN YERLİ VE ÖZ SERMAYE İLE ÜRETİLDİ”

Ürünün yerli ve uygun fiyatlı olmasından dolayı ekonomik açıdan, ülkenin istihdam ve ihracatına büyük katkı sağlayacağını belirten Atan, “2007 yılından sonra ülkemizde çok ciddi bir inşaat atılımı başladı. Biz de inşaat sektöründe yaşanan bazı açıkları görerek ileride yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırmak adına bir girişime girdik. 2007 yılında AR-GE çalışmalarına başladığımız ürünümüzü 2018 yılında piyasaya sunmaya hazırlanıyoruz. Tuğlamız tamamen yerli ve öz sermaye ile üretilmektedir.  Patent ve ürünü tanıtmak konusunda çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. ” şeklinde konuştu.

“DÜNYA’NIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE YATIRIMCILAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

14 bin metrekare üzerine kurulu bir fabrikada üretim yaptıklarını kaydeden Vaner Atan, “Üretim kapasitemiz günlük bin metrekaredir, bin metrekarede 8 adet bulunmaktadır. Günde toplamda 8 bin adet tuğla üretmekteyiz. Daha sonraki hedefimiz günlük asgari 5 bin, maksimum 10 bin metrekaredir. Bununla birlikte şu an İtalya, Bulgaristan, Ukrayna, Dubai, Sudan, Tunus ve Gana’da yatırımcı kişiler ile görüşmelerimiz var. Görüşmelerimiz doğrultusunda patenti bize ait olan yerli malı tuğlamızı pazarlama imkanı bulacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sedat Yalçın’ın Uydu Kent Projesiyle Bambaşka Bir Bursa Geliyor

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; kentte yaşam ka…