Home GÜNCEL Katkısız yöresel ürünlerin güvenilir adresi enginardukkani.com

Katkısız yöresel ürünlerin güvenilir adresi enginardukkani.com

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2018 11:44
7 min read
Katkısız yöresel ürünlerin güvenilir adresi enginardukkani.com için yorumlar kapalı
0

Katkısız yöresel ürünlerin güvenilir adresi oldu

www.enginardukkani.com

 

Günümüzün artan trendi “E-ticarette taze ve doğal gıda” kategorisinde Mudanya ve yöresine ait gıda ürünlerinin satışını tüm Türkiye’ye yapan www.enginardukkani.com müşterilerine bazı ürünlerde üretici konumunda olmanın avantajını sunuyor.

 

Enginardukkani.com’un hikayesinden kısaca bahsedelim. Karaciğer kaynaklı sağlık sorunları yaşayan yakınları nedeniyle yaptığı araştırma sonucunda mucizevi enginar sebzesiyle yolları kesişen ve müthiş faydalarına şahit olan Elektrik Mühendisi ve Optik sektöründe firmaları olan Sinan Şentürk, Mudanya ve yöresinde yetişen kılçıksız enginarın vakti zamanında Osmanlı Saray Mutfağı’na iskeleye yanaşan takalarla gönderildiğini de öğrenince ufak çaplı bir üretime başlar ve kısa zaman içinde Mudanya Meyve Üreticileri Birliği üyesi olur.

 

Evet, bildiğiniz enginardan bahsediyoruz. Şu zaman zaman itilip kakılan, zaman zaman en güzel sofralarda baş tacı edilen enginardan. Yeşil diye itilen, şekliyle çiçek midir, kaktüs müdür diye dalga geçilen enginardan. Ama aynı zamanda en zengin sofralarda kalbi çıkartılarak nice garnitür ve sosla çekici hale getirilen enginardan. Yapraklarının arasına iç pilav doldurulup, afiyetle yenilen şifalı enginardan.

 

Sinan Şentürk’ün sağlık arayışlı tarımsal üretime olan yakın ilgisi zaman içinde arıcılığa ve doğal katkısız ürünler satan Mudanya Kahvaltı Sarayı isimli alışılmışın dışında butik şarküteri mağazasına kadar varınca gördüğü ilgiyi www.enginardukkani.com e-ticaret sitesiyle taçlandırır.

 

Sinan Şentürk’den aldığımız bilgiye göre enginardukkani.com Nisan 2018 itibarıyla faaliyetine başlamış yeni bir girişim olmasına rağmen Başkent Ankara dâhil dondurulmuş enginar satışı yaptıklarını belirterek tamamen doğal ve katkısız ürün sattıklarını söyledi.

Sinan Şentürk site adı her ne kadar Enginar Dükkânı olsa da şu anda sitede 57 çeşit doğal ürünün yer aldığını paylaşıyor. Enginardukkani.com ürün yelpazesi çiğ keçi sütünden köy yumurtasına, Tirilye ve Mudanya’nın enfes zeytin ve soğuk sıkım, limonlu, erken hasat zeytinyağı çeşitlerinden, keçi ve inek sütlerinden katkısız olarak üretilen tereyağlarına, cevizden pekmeze, kuru ve yaş polen, arı sütü, propolis, bal çeşitlerine kadar uzanıyor.

Öncelikli hedeflerinin “Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı, katkısız gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmak” olduğunu vurgulayan Sinan Şentürk, “Yöresel lezzetlerimiz içinde kendi üretimimiz olmayan ürünleri, doğal yöntemlerle katkısız olarak üretildiğine emin olduğumuz, üretim aşamalarını şahsen denetleyebildiğimiz üretici arkadaşlarımızdan temin ediyor ve her defasında lezzetini kalitesini test ettikten sonra, satışa başlıyoruz” diyor. Halen nispeten yöresel bir girişim olan enginardukkani.com’un girişimcisi Sinan Şentürk yakında haftalık abonelik sistemiyle müşterilerinin tekrarlayan alışverişler yapmasını kolaylaştıracaklarını, böylece her hafta belirli ürünleri talep eden müşterilerin tekrar tekrar sipariş vermek zorunda kalmayacaklarını belirterek “Mudanya, Tirilye, ve 300 dönümlük muhteşem ormana, fıstık ağaçlarına sahip tarih kokan Kumyaka’da her şey planladığımız şekilde ilerlerse uzun vadede tarımsal ve doğal ürünler turizmi gibi adımlar atmak istiyoruz. Sağlıklı beslenin ve yaşama sevincinizi sürekli kılın. Bizlere başından beri yakın ilgi gösteren halkımıza gönül dolusu teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…