Home GÜNCEL Bursa’dan Suriye’ye yardım konvoyu

Bursa’dan Suriye’ye yardım konvoyu

- Guncellenme Tarihi: 2 Ağustos 2018 14:03
5 min read
Bursa’dan Suriye’ye yardım konvoyu için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından toplanan 9 Tır dolusu insani yardım malzemesi, Suriye’deki mazlumlara ulaştırılmak üzere Bursa’dan yola çıkarıldı.

6’sı gıda, 3’ü temizlik malzemeleri yüklü 9 Tır, BUTTİM Fuar Alanı’nda yapılan törenin ardından dualarla Suriye’ye uğurlandı. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Muhammed Müfit Aydın, Zafer Işık ve Vildan Yılmaz Gürel ile İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaplan katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’dan Suriye’ye gönderilen yardım tırı sayısının son organizasyonla birlikte 679’a ulaştığını açıkladı. Şartlar elverdikçe mazlum coğrafyalara el uzatmaya devam ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “Son günlerde cumhurbaşkanımızın bu konuyla alakalı hassasiyetleri, ülkemizdeki herkese tezahür etti. İHH, hayırlı çalışmalara aracılık eden bir kurum. Özellikle Suriye’deki insanlar için ciddi bir gayretin içerisindeler. Büyükşehir Belediyesi olarak bizden yardım talebinde bulunulduğunda, buna kayıtsız kalmadık. Mazlum coğrafyalar için yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Yapılan yardımlar, inşallah bundan sonraki sürecimizin bereketi olacak. Necip Türk Milleti’nin bileği, inşallah hiçbir zaman bükülmeyecek” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye’nin ‘mazlumların umudu’ olmaya devam ettiğini vurguladı. Diline, dinine, ırkına ve mezhebine bakmaksızın nereden bir feryat yükselse ülke olarak oraya koştuklarını belirten Çavuşoğlu, “Türkiye, mazluma sahip çıkmaya çalışan, ümmetin umudu, mağdur coğrafyaların güvendiği ve inandığı bir sığınak. Ülkemiz, ‘cumhurbaşkanımızın önderliğinde’ kamu kuruları, STK’lar ve milletimiz ile birlikte mazluma ve mağdura yardım etme özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu özelliğimiz, sahip çıkmamız, asla kaybetmememiz gereken bir haslettir” diye konuştu.

Suriyeli mazlumlara destek olmak hedefiyle savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa’da başlatılan yardım seferberliğinin devam ettiğini vurgulayan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan da yaptığı açıklamada, ”Orada sıkıntı hala bitmedi. Sınırın ötesinde binlerce insan çadırlarda yaşıyor. Son zamanlarda her gün 2 milyon ekmek dağıtımı yapıyorduk fakat şu anda un eksikliğinden dolayı fırınlar durmaya başladı. Bizler de hızlı bir şekilde Bursa Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle un, gıda ve diğer malzemeleri toparladık” ifadelerini kullandı.

Edilen duaların ardından, 9 Tır dolusu yardım malzemesi tekbirlerle Suriye’ye uğurlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…