Home GÜNCEL Bu rezilliğe kim dur diyecek!

Bu rezilliğe kim dur diyecek!

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2018 20:09
6 min read
Bu rezilliğe kim dur diyecek! için yorumlar kapalı
0

Mudanya’ya bağlı Söğütpınar Sahil Mahallesinde geçen yıl ilki yapılan Otostop Festivali bu yıl da yapılıyor. Söğütpınar sakinleri ise yarın ikincisi düzenlenecek olan festivalin yapılmasını kesinlikle istemediklerini belirtiyor. Söğütpınar halkı festivalde gençlerin can güvenliğinin olmadığını, uyuşturucu kullandığını ve çevredekileri rahatsız ettiklerini ifade ediyor. Konuyla ilgili daha önce Mudanya Belediyesine defalarca şikayetlerini bildirdiklerini dile getiren vatandaşlar, Mudanya Belediyesinin konuya kayıtsız kaldığını belirtiyor.

10-12 Ağustos tarihleri arasında Mudanya Söğütpınar sahilinde yapılacak olan Otostop Festivali, geçen sene Mudanya halkı tarafından oldukça eleştirilmişti. Eleştirilere kulak asmayan Mudanya Belediyesi festivali bu sene de yapma kararı aldı. Söğütpınar sakinleri ise yarın ikincisi düzenlenecek olan festivalin yapılmasını kesinlikle istemediklerini belirtiyor. Söğütpınar halkı festivalde gençlerin can güvenliğinin olmadığını, uyuşturucu kullandığını ve çevredekileri rahatsız ettiklerini ifade ediyor. Geçen yıl yaşadıkları kötü deneyimleri aktaran mahalle halkı bölgede düzenleme yapmaya gelen Mudanya Belediyesi iş makinalerini engellerken, festival alanında eylem yapıyor.

“FESTİVALDE UYUŞTURUCU KULLANILDIĞINA ŞAHİT OLDUK”

Mudanya Belediyesi toplumun en büyük sorunu olan çocuk istismarını yasal yollar ile yaptığını söyleyen Söğütpınar sakini, “Genç kızlarımız Türkiye’nin birçok yerinden otostop çekerek can güvenliği olmaksızın bu bölgeye ulaşıyor. Bunun yanında festivalde uyuşturucu kullanıldığına da bizzat tanık oldum. 13-14 yaşındaki kız çocukları bu festivallere geliyor. Evden kaçtıklarını söyleyip bizden yardım ve yiyecek talep ediyorlar. Ayrıca buradaki yaşlı insanlarımızı rahatsız ediyorlar. İnsanlarımızın çoğu hasta ve onları rahatsız ediyorlar. Devlet büyüklerini özellikle de Kaymakamımızı bu konuyla ilgili göreve davet ediyoruz” diyor.

“BİZİ BURADA HİÇE SAYIYORLAR”

Yıllardan beri kanalizasyon sorunu ile ilgili olarak devlete başvurduklarını ancak herhangi bir müdahalede bulunulmadığını belirten Söğütpınar sakini,”Burada etkinlik var diye 4 gündür burada dozerler çalışıyor. Bizi burada hiçe sayıyorlar. Biz bu festivali 2 günlüğüne de olsa istemiyoruz” diyor.

“YAŞI KÜÇÜK KIZI KURTARDIK”

Söğütpınar Sahilindeki etkinlik alanının yanında ikamet eden Bilal Demir ise, geçen yıl düzenlenen festivalde yaşı 15 olan iki kızdan birinin hap kullandırılarak bayıltıldığını ve taciz edilirken kendilerinin müdahale ettiğini söylüyor. Buraya gelenlerin sabaha kadar alkol uyuşturucu alıp fuhuş yaptığına şahit olduklarını anlatan Demir, bu rezilliğe kimsenin müsaade etmeye hakkı olmadığını belirtiyor.

 “BELEDİYENİN TAPULU ARAZİSİ, İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ”

Eylem sırasında bölgeye gelen Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir’e de tepki gösteren vatandaşlar, bu festivalin yapılmamasını istiyor. Karademir’in belediyenin tapulu arazisinde istediğini yapma keyfiyeti olduğunu ifade etmesi üzerine tepkileri artan vatandaşlar, “siz 14,15 yaşındaki çocuğunuzu bu festivale gönderir misiniz?” diyerek tepki gösterdi ve çalışmalara izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …