Home GÜNCEL Hayri Beyin Temmuz saplantısı!

Hayri Beyin Temmuz saplantısı!

- Guncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2018 11:09
5 min read
Hayri Beyin Temmuz saplantısı! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu yıl Temmuz ayı dahil olmak üzere göreve geldiğinden bu yana her Temmuz ayında Mudanya esnafını mağdur ediyor.  Göreve geldiği ilk yıl Temmuz ayında Koç Restoran’ı ve Meriç Çay Bahçesini kapatan Türkyılmaz, ondan sonraki sene mini çarşıyı yine Temmuz ayında yıkarak oradaki esnafı mağdur etti. Bu yıl Temmuz ayında ise sahil yolunu kazarak hem esnafı hem Mudanya’ya gelen turistleri mağdur etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Emir Ali Usta Temmuz ayında yapılan bu uygulamaları eleştirerek, “Esnaf yolda yürürken beni durdurdu ve Mudanya’da büyük sıkıntılar olduğunu, bu basın açıklamasını yapmamı istedi. Bu basın açıklamasını onlarla beraber yapmayı önerdim fakat esnafımız Mudanya Belediye Başkanından korkuyor. Değerli dostlar biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı dolgu olayı 2 müteahhidin mahkemeleşmesi sonucunda 3 yılı aşkın bir süre bizi üzdü. Bu olay bitti derken Temmuz ayının ortasında Mudanya Belediyesi’nden bir darbe aldık.  Mudanya Belediyesi’nin altındaki yol parke taşı yapılmak üzere kazılıyor. Yolda inşaat şantiyesi oluşmuş durumda. Bugün Emniyet Müdürü ile beraberdim. Mudanya’ya Cumartesi-Pazar günleri 255 bin aracın girdiğini söyledi. Mudanya’nın şu anki nüfusu 400 bini geçti. Bu yoğun günlerde bu yolun kazılmasına hala anlam verebilmiş değiliz. Oradaki esnaf çok zor durumda. Kordon boyu her ne kadar Büyükşehir Belediyesinin ukdesindeyse de geceleri burası pazar yerine dönüyor. Değerli dostlar 2 tane mini çarşımız var. Biri yıkıldı tekrar yapıldı fakat şu an kapalı durumda. Öbür mini çarşının durumu da içler acısı. Geçen gün gittim oradaki esnafı ziyaret ettim. Dertleri dağlardan büyük. Bodrum ve Marmaris’le yarışacak olan ilçemizin Temmuz ayında yollarını kazarak turistlere adete buraya gelmeyin diyoruz. Konuyu Kaymakamlığa, Emniyet Müdürlüğüne aktardık. Bunun yanında Mütareke Meydanı’nın planlanmasının zamanlaması da yanlış. Orada alt caddedeki esnafın ruhsat sorunu var. Oranın ticari alan ilan edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mudanya esnafının Mudanya Belediye Başkanından korkunç derecede korktuğunu ifade eden Usta, “Hayri Türkyılmaz hiçbir belediye döneminde olmayan esnafın 7872 tane hesabına haciz koydu. 575 dükkanımız mühürlendi. 4 yıl içinde esnafa 4 trilyon 849 TL ceza yazıldı. 30 yılda belediyenin ve bundan önceki belediye başkanlarının yazmadığı cezaları yazarak rekor kırdı” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey Boğazı’nda Deniz Suyu Kalitesi Artacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı’ndaki su kalitesinin ar…