Home GÜNCEL CHP’liler Bursa’da kazan kaldırdı

CHP’liler Bursa’da kazan kaldırdı

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2018 15:46
16 min read
CHP’liler Bursa’da kazan kaldırdı için yorumlar kapalı
0

CHP eski İl Başkanları ve  CHP Üyeleri 24 Haziran seçim değerlendirmesi için bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını isteyen CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini 19. Olağanüstü kurultayını toplamaya davet etti. Akdoğan aynı zamanda Bursa’da oy oranındaki gerilemeye yönelik Bursa İl Başkanının kendi ifadesi ile seçim öncesi söylediği “Başarısız olduğum taktirde gereğini yaparım” sözlerini hatırlatarak CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u istifaya davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanları ve  Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri 24 Haziran seçim değerlendirmesi için Mahvel’de bir araya geldi. Toplantıya CHP Bursa İl eski Başkanları, CHP Üyeleri ve basın mensupları katıldı.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını talep eden CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini 19. Olağanüstü kurultayını toplamaya davet etti. Akdoğan aynı zamanda Bursa’da oy oranındaki gerilemeye yönelik Bursa İl Başkanının kendi ifadesi ile seçim öncesi söylediği “Başarısız olduğum taktirde gereğini yaparım” sözlerini hatırlatarak CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u istifaya davet etti.

Siyaset alanında, ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunulmasında her alanda mücadele ettiklerini belirten CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, defalarca başarılı sonuçlar alamamanın parti tabanında ciddi tartışmalara neden olduğunu ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR TARİHSEL SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Gelen talepler doğrultusunda bir değerlendirme yapmanın zorunlu kılındığını, duygu ve düşüncelerin kamuoyu ile paylaşılmasının uygun olacağını söyleyen Akdoğan, “Bu çerçevede hem duyarlı bir partili olarak hem de sorgulayan ve ülkeme, partime karşı sorumluluk duyan karakter yapım ile partililerimin sesi olaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Çünkü, bilirken susmak, bilmezken söylemekten daha kötüdür, etkisizdir, vebali büyüktür… Etkin liderlik ve başarılı yönetim birçok alanda ve siyaset kurumunda, tüm olanaklara ve kaynaklara sahip olmanın ötesinde olumsuzlukları olumluya dönüştürme becerisi ile ortaya çıkar. Cumhuriyetimizin ilkelerine ve temel değerlerine büyük saldırıların olduğu günümüz Türkiye’sinde, önemli bir tarihsel süreçten geçtiğimizin farkındayız. 23 Nisan 1920’de kurulan Gazi Meclisten sonra 1921 Anayasası ile oluşturulan parlamenter sistem 98 yıl sonra 24 Haziran 2018 seçimleri ile son bulmuştur. Bu gerçeğin altını çizmekte yarar var. Bir taraftan başkanlık sistemi ile ilgili uyum yasaları, kurumlar ve bürokrasinin yapılanması, diğer taraftan iç tüzük düzenlemeleri, önümüzdeki yerel seçimler ve içinde bulunduğumuz daha da derinleşecek ekonomik kriz… bunlardan bazılarıdır” dedi.

” MUHARREM İNCE İLE HERKESİN GÖNLÜNDE UMUT IŞIĞI YANDI”

Bu seçimlerin, başkanlık rejimini getiren anayasa değişikliğinin uygulamaya konulmasını engellemenin son fırsatı olduğunun altını çizen Akdoğan, “Sayın İnce’nin 50 gün gibi kısa bir sürede hazırlanıp yürüttüğü seçim kampanyasında seçmenlerin %30’unu aşkın bir bölümünden oy alması gerçekten büyük bir başarıdır, herkesin gönlünde de bir umut ışığı yanmıştır. Ancak diğer taraftan partimizin aldığı oy oranı bu başarısızlığın önemli bir göstergesidir. Kılıçdaroğlu bu seçimlerden sonra öz eleştiri yapmak yerine “Seçimin tek kaybedeni AKP, kazananı demokrasidir” dedi. Muharrem İnce’nin oy oranının beklentinin altında kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi toplumda ve partililerimizce karşılık bulmadığı gibi bu kez de üstü örtülerek geçiştirilmiştir” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR”

Seçim sonuçlarının önemli bir fırsatın kaçırıldığının göstergesi olduğunu dile getiren Akdoğan, “Bu sonuçlar önümüzdeki yerel seçimlerde de olumsuz sonuçlar alınacağına dair ciddi işaretler vermektedir. Gelecekte başarılı sonuçlar almanın en önemli yollarından biri ise değişim ihtiyacını karşılayıp öncelikli bir kadro hareketi ile anayasa referandumunda ve bu seçimde yapılan hataları bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmaktır. Partinin izlediği politikalar, söylemler neden daha geniş kitlelerin desteğini sağlayamamıştır? Bunda partinin temel ilkeleri ve ideolojisi doğrultusunda, birlik içinde bütün birikimini seferber edememesinin de rolü olmuş mudur? Uzun bir süredir CHP’de ideolojik sapmaların ve yeni CHP’de parti yönetiminin partinin kuruluş felsefesine ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine uygun tavırlar almadığı ve söylemlerinin uzun zamandır örgütleri rahatsız ediyor olmasının sonuçlara etkisi ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

“PARTİMİZ 8 YILDIR GERİLEME SÜRECİ YAŞIYOR”

Kimi yöneticilerin Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin niteliklerine, Atatürk milliyetçiliğine ters düşen demeç ve söylemlerinin partilileri üzdüğünü vurgulayan Akdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çağdaş demokrasilerde özellikle bu gibi özel önem taşıyan seçimlerde başarılı sonuç alamayan partilerin liderlerinin sorumluluğu bizzat üstlenmeleri gelenek haline gelmiştir. Yeni hayallerin yeşerebilmesi bu gibi cesaretli adımlar atılmasıyla mümkün olabilecektir. Ortaya çıkan sorunları değerlendirmek ve çözmek için olağanüstü kurultay, bir çıkış yolu olarak düşünülmektedir. Kurultay isteği, partimize gerçekten katkı koyacak, güç verecek, ilkelerine, değerlerine sahip çıkan nitelikli kadroları seçme partimize gelecek yerel seçimlerde iktidar yolunu açma doğrultusundadır. Esas özgürlük, seçebilme, denetleyebilme ve tepki verebilme gücüdür. Böylece insan kendini çevreleyen dünyayı bilinçli eylemleriyle istençleri doğrultusunda değiştirebilir. Kısaca özgürlük etkinliktir. Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi suskun olmamasıdır. Partimiz, kurucu değerlerine döndürülmedikçe, partideki deformasyon giderilmedikçe, Türkiye’yi de aydınlık bir geleceğe taşımak mümkün olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri tarihimizde ve milli mücadelemizde olan, Atatürk’ün öncülülüğünde Cumhuriyeti gerçekleştiren, demokrasi sürecini başlatan büyük yenileştirme hareketinin temsilcisidir. Oysa bugün gelinen noktada bu değerlere sahip çıkamayan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Sekiz yıldır gerileme süreci yaşayan partimizin gidişata dayanacak gücü kalmamıştır. Tüm bu nedenlerle son süreçte Genel Merkezi 19. Olağanüstü kurultayı toplamaya, Bursa’da oy oranında ciddi bir gerilemeye yönelik olarak da il yönetiminin ve Bursa İl Başkanının kendi ifadeleri ile seçim öncesi “başarısız olduğum taktirde gereğini yaparım” diyerek sözünün gereğini yerine getirmesini, değişimin önünü açmalarını talep ediyoruz. Katılım ve destekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum”

“MUHARREM İNCE İLE CHP’NİN OYLARI YÜKSELDİ”

Gürhan Akdoğan’a katıldığını belirten CHP Bursa eski İl Başkanı Metin Çelik, “Şu anki mevcut Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da ilk kurultayında konuşmasını gerçekleştirirken tüylerim diken diken olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisinin başına gerçek bir devrimci, gerçek bir demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak bir genel başkan geliyor diye düşünmüştüm. Büyük umutlarımız vardı. O günden bu güne tam 9 seçim yaşadık. Gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisine bu 9 seçimde, her seçim sonrası başarılı olarak lanse edenlere sesleniyorum. 9 seçim oldu, CHP’nin hiçbir başarısı yok. Nasıl ki Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı gösterildi CHP’nin oyları yüzde 23’lere çıktı. Birilerinin artık yanlış giden şeylere dur demesi gerektiğine inanıyorum. Genel Başkanımız, “Kimse koltuk peşinde olmasın” dedi. Kim koltuk sevdalısı görüyoruz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu istifa edecek. İlla bir tokat daha mı yememiz gerekiyor, illa ki yerel seçimlerde de başarısız mı olmamız gerekiyor” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…