Home GÜNCEL İznik Gölü’nün depremselliği araştırılıyor

İznik Gölü’nün depremselliği araştırılıyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2018 12:40
4 min read
İznik Gölü’nün depremselliği araştırılıyor için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü ile birlikte gerçekleştirilen İznik Gölü Depremsellik Araştırması çalışmalarını yerinde inceleyerek akademisyenlerden bilgi aldı.

İznik Gölü’nde gerçekleştirilen çalışmalara İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı, Yük. Müh.Mehmet Şimşek, Araş. Gör. Gülten Aktaş ve Çağlayan Aktaş katıldı.

İznik Gölü açıklarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamasında “Öncelikle ilçemizde gerçekleştirdiğiniz bu çalışmaya verdiğiniz emek dolayısıyla ben İznikliler adına sizlere teşekkür ediyorum. İznik’te bir ilki gerçekleştiriyoruz. İznik’in deprem haritasını ortaya çıkartıyoruz. Yapılan çalışma ile İznik Gölü’nde oluşabilecek hareketler önceden tespit edilmeye çalışılacak. Bu anlamda da İznik Gölü’nün korunması için ne tür önlemler alabiliriz, neler yapabiliriz, akademisyenlerimizin raporlarıyla bu konu da ortaya çıkacak. Bu durum aynı şekilde kara da da aynı.İznik bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer.Bu bağlamda bünyesinde barındırdığı tarihi eserleri de depremlere karşı korumak gerekli.Bu gerçekleştirilen çalışma milyonlarca liraya maal olacak bir çalışma.Bizler bunu İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle akademik bir çalışma olarak gerçekleştiriyoruz.Yapılan çalışma ile İznik Gölü’nün gelecek 400-500 yılına ışık tutulacak” dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı da çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde “Öncelikle bende İznik Belediye Başkanı Sayın Osman Sargın’a bizlere göstermiş olduğu ilgi alaka ve misafirperverlikten dolayı ayrıca bilime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bizler İznik Gölü çevresinin depremsellik riskinin her zaman farkındayız. Bu farkındalığını da bildiğimizden dolayı çalışmamız için bu bölgeyi seçtik. Daha önceden yapılmamış bir yöntemle yer manyetik alan ölçümleriyle İznik Gölü ve çevresindeki aktif fayların yerlerini ve geometrilerini belirlemeye çalıştık. Bu maksatla bölgede yaklaşık 30 profil boyunca manyetik ölçümler alındı. Ardından ortaya çıkacak raporları Belediye Başkanımıza sunacağız. O da İznik halkı için o raporları en iyi şekilde kullanacaktır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…