Home GÜNCEL KYK yurtlarında yaz aylarında artık ücret alınmayacak

KYK yurtlarında yaz aylarında artık ücret alınmayacak

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2018 13:47
2 min read
KYK yurtlarında yaz aylarında artık ücret alınmayacak için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatını verdiği KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmamasına yönelik düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ramazan ayında Twitter’dan yaptığı paylaşıma cevap veren gençleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladığı sahur programında, KYK’da kalan öğrenciler yaz tatili döneminde yurtta barınmadıkları halde ücret ödediklerini söylemişti.

Sahur programına sürpriz yaparak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’ya talimat vererek, “Şimdi Sinan Bey’e talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemeyi yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda sizlerden ücret alınmayacak.” demişti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…