Home GÜNCEL Yaz spor okulları başladı

Yaz spor okulları başladı

- Guncellenme Tarihi: 26 Haziran 2018 16:39
9 min read
Yaz spor okulları başladı için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi tarafından çocukların sağlıklı birey olarak büyümeleri, yeteneklerini sergileme fırsatı vererek boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları start aldı.

Sporu tabana yaymak ve her yaştan vatandaşın spor yapabileceği imkanları sunabilmek adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyespor bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarının ilk dönemi 25 Haziran Pazartesi günü 9 branş ve Engelsiz yaz Spor Kursu ile başladı. Kayıtların 15 Mayıs Salı günü itibariyle alınmaya başlandığı ve 2 dönem halinde 17 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek Yaz Spor Okulları yoğun bir katılımla start aldı.

“SPOR KENTİ İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yaz Spor Okullarının başlamasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, yaz spor okullarının hem çocukların spor yapması hem de alt yapıdan yeni sporcular yetiştirilmesi noktasında önemli bir işlevi yerine getirdiğine vurgu yaptı. Taban, “Yaz Spor Okullarını yoğun bir eğitim dönemini sonlandıran öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan uzak, spor ile stres atmalarını ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeleri için düzenliyoruz. Spor kenti İnegöl için uğraş veriyoruz. Bu manada Yaz Spor Okullarımızın hüviyeti bizleri için çok önemli. 15 Mayıs Salı günü itibariyle kayıt almaya başladığımız Yaz Spor Okullarının bu seneki çalışma dönemleri 1.dönem 25 Haziran ile 20 Temmuz arasında olacakken, 2.dönem ise: 23 Temmuz ile 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek” dedi.

581 ÖĞRENCİYLE YAZ SPOR OKULLARI START ALDI
25 Haziran Pazartesi günü startını verdiğimiz Yaz Spor Okullarının 1. Dönemi için kayıtlı öğrenci sayısının 581 olduğunu belirten Taban, “Yaz Spor Okullarımıza yoğun bir katılım var. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Amacımız ilçemizdeki çocuklarımızı ve gençlerimizi spor ile tanıştırmak. Bu açıdan yaz Spor Okullarımızın önemli bir işlevi yerine getirdiğine inanıyorum.”

9 BRANŞ
Yaz Spor Okullarını bu yıl toplam 9 branşta düzenlediklerini ifade eden Taban, “ Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Yüzme, Cimnastik, H.İ.S. (Herkes İçin Spor) ile DOSTUM bünyesinde yoğun bir rağbet gören Oryantiring, Okçuluk, Dağcılık Sportif Tırmanışı branşları ile çocuklarımızın tatillerini dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız. Bugünün Yarını; Yarının Umudu Olan sevgili çocuklarımızın bu spor branşları ile çalışmalarını yapacakları yerler ise; Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Cimnastik, Dağcılık Sportif Tırmanış ve Okçuluk çalışmaları Belediye Spor Salonunda, Oryantiring çalışmaları Kültür park içinde ve Yüzme branşımız Okyanus Koleji Yüzme Havuzunda yapılacakken, ücretsiz olarak düzenlediğimiz sabah sporu çalışmamız da hafta içi her gün Kültür Park içi, Yenice Spor Salonu önü ve Alanyurt Yunus Emre Spor Salonu ve ilçe stadyumunda olmak üzere 4 farklı noktada; 06.45–08.00 saatleri arasında gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ENGELSİZ BİR YAŞAM
Yaz Spor Okulları bünyesinde bedenen spor yapma imkanına sahip özel çocuklar için kurs açtıklarını belirten Taban, “Basketbol, Masa Tenisi ve Voleybol branşlarında uzman hocalarımız eşliğinde verilecek eğitimler ile engelli bireylerimizin hoş ve eğlenceli bir vakit geçireceklerine yürekten inanıyoruz. Haftanın iki günü Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek kursumuza tüm özel çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ KEŞFETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Yaz spor okullarında yetenekleriyle dikkat çeken sporcuların Türk sporuna kazandırılması adına çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Taban, “Çocuklarımızın arasından yetenekli, kabiliyetli olanlar hocalarımız tarafından takip edilip Belediyespor’a ve Türk sporuna kazandırılmasına adına gerekli itina ve özeni de göstermekteyiz. Çocuklarımıza yatırım geleceğimize yatırımdır. Tüm amacımız ve gayemiz yarınlarımız olan çocuklarımıza yaşanabilir bir İnegöl bırakmaktır” şeklinde konuştu.
2.DÖNEM İÇİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın her alanda gelişimlerini artıran ve bir spor branşı ile tanışmalarına öncülük eden Yaz Spor Okullarının 2. Dönem kayıtlarının devam ettiğini belirten Taban, “Tüm ilçe halkımızı sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur” sözünü yerine getirmek adına 23 Temmuz günü başlayacak olan 2.dönem Yaz Spor Okullarımıza çocuklarımızı kayıt yaptırmaya davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…