Home GÜNCEL Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı açıldı

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı açıldı

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2018 21:48
7 min read
Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı açıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı açıldı. Açılışta konuşan Federasyon, Birlik Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Vatanı, milleti, bayrağı seven herkesle omuz omuza, bu ülke için çalışacağız” dedi.

Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı açıldı. Yörük kültürünün hakim olduğu programda, katılım sağlayan halk ile birlikte iftar yemeği gerçekleşti.

Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 4 yıl önce çıktıkları bu yolda çok ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirterek, “Biz 4 yıl önce harekete geçerek bu devleti, milleti, bayrağı seven arkadaşları toparlayıp bu devlete yakışır millet olma melekesini oluşturmak için bir araya geldik. Daha önce geçici bir merkez açmıştık şimdiyse asıl merkezin açılışını yapıyoruz. Kuruluş amacımız Türkiye’de ne kadar dernek varsa bunların şemsiyesi olmaktır. Bizim kırmızı çizgilerimiz bu vatanı sevmek, bu milleti sevmek ve bu bayrağı sevmektir. Bunları seven herkes ile omuz omuza yan yana kol kola bu ülke için çalışacağız. Dünyadaki bütün devletlerin karşısında mahcup olmadan muasır medeniyetler seviyesine bu ülkeyi götürmek için çalışacağız. Bir sloganımız var, yalnız Allah’a ibadet eder ve devlete itaat ederiz. Buraya her gelen vatandaş geçmişi ile ilgili bilgiyi ve geleceği ile ilgili planları görecektir. Biz vatandaşlardan destek istiyoruz. Türkiye’de birlik beraberlik ruhunu beraber soluyalım istiyoruz. Dünyada çok stratejik  bölgede bir ülkemiz var. Burası bizim vatanımız ve burayı vatan olarak sürdürmek epey zor. Bunun için bilmemiz, çalışmamız ve birbirimizi çok sevmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Türkiye ile yetinmedik, Balkanlar, Suriye, Irak Türkmenleri ile de kucaklaştık”

Uludağ’ın arkasında, Bursalıların dağlı olarak tabir ettiği kesimin bir süre sonra örgütlenmeyi öğrendiğini ve güçlendiğini belirten Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli,”Bu bölge içinden Milletvekili çıkardı. Sonra ulusal çapta akrabalarını buldu. Daha sonra fark etti ki Yörük Türkmen camiası bir derya. Söğütte karşılaştığı akrabaları ile bir çadırda oturdu ve bir 2001 yılında federasyon kurdu. Bu federasyon çoğaldı ve 35 federasyon kuruldu. Bu kurduğumuz federasyonlar sayesinde Nevruz bayramları tekrar kutlanmaya başladı. Boynumuza taktığımız keyfiyemiz yaygınlık kazandı. 3. ise renklerimiz. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerine sahip çıktık. Bunları sahiplenerek Yörük Türkmen camiasında bir oluşuma gittik. Yaklaşık 52 ilimizde bu çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün tam 5 yılımızı tamamladık. İçinde 1 konfederasyon, 22 federasyon ve 113 derneğin olduğu Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’ni kurduk. Yaklaşık 3 yıldır da bu tüzel kişilikle birlikte memleketin içindeki Yörük Türkmenlerle temas etmeye, düşünce birliği yapmaya başladık. Türkiye ile yetinmedik, Balkanlar, Suriye, Irak Türkmenleri ile de kucaklaştık. Türk dünyasının hep özendiğimiz bağlılığını geliştirecek ticari, ekonomik bağlarını güçlendirme çabası içerisindeyiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…