Home GÜNCEL Eşinin aracının altına bomba yerleştiren kocaya 9 yıl hapis cezası

Eşinin aracının altına bomba yerleştiren kocaya 9 yıl hapis cezası

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2018 10:57
4 min read
Eşinin aracının altına bomba yerleştiren kocaya 9 yıl hapis cezası için yorumlar kapalı
0

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, boşanma davası açan eşi Yeliz Özgür’ün otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştiren Sezai Özgür, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özgür, “Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan beraat etti.

OYUNCAK PARÇALARI VE DİNAMİTLE YAPTIĞI BOMBA DÜZENEĞİNİ EŞİNİN ARACININ ALTINA YERLEŞTİRDİ

Sezai Özgür, boşanma davası açan eşi Yeliz Özgür’nün otomobilinin altına, 18 Temmuz 2017’de, çocuğunun oyuncağının parçaları ve dinamitle yaptığı bomba düzeneği yerleştirdi. Bir fabrikada çalışan Yeliz Özgür’ün iş çıkışı bindiği aracının altından sarkan kabloları fark eden, görevliler aracı durdurdu.

BOMBA İMHA EKİBİ DÜZENEĞİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Aracının altında bomba düzeneğini gören Özgür, araçtan uzaklaştıktan sonra polise haber verdi. Bomba imha ekibi, düzeneği etkisiz hale getirirken gözaltına alınan Sezai Özgür, tutuklandı.

EMNİYET: STATİK ELEKTRİK HALİNDE PATLAYABİLİRDİ

Sezai Özgür, hakkında Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emniyet tarafından mahkemeye sunulan raporda, bombanın gerçek dinamitle hazırlandığı, ancak ateşleme düzeneğinin bulunmadığı, herhangi bir statik elektrik halinde ise bombanın patlayabileceği yönünde görüş bildirildi.

 KORKUTMAK AMAÇLI YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Sezai Özgür, daha önceki duruşmada düzeneği internet ortamından araştırdıktan sonra, çocuklarının oyuncaklarını da kullanarak yaptığını ve korkutmak amaçlı eşinin aracının altına koyduğunu iddia etmişti.

6 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Sezai Özgür’ün “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan beraatine karar verdi. Özgür, “Silahla tehdit” suçundan 4 yıl, “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …