Home GÜNCEL Gemlik’te yeşil alan projelerine hız kesmeden devam ediyor

Gemlik’te yeşil alan projelerine hız kesmeden devam ediyor

- Guncellenme Tarihi: 1 Haziran 2018 14:53
2 min read
Gemlik’te yeşil alan projelerine hız kesmeden devam ediyor için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi, Gemlik’te yeşil alanları genişletmek ve gelecek nesillere yaşanılır bir doğa bırakmak için projeler üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamdaBursa İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürüten Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özellikle palmiye ağaçlarına ciddi zararlar vererek ölümlerine yol açan kırmızı palmiye böceğine karşı mücadele çalışmalarına başladı.

Ekipler, palmiyelerin kırmızı palmiye böceği ve zararlı haşerelerden korunması amacıyla amacıylaferomon tuzak çalışmaları yapıyor. İlk aşamada Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemini uygulayan ekipler, ikinci aşamada da özellikle kırmızı palmiye böceğiyle mücadelede en etkili yöntemlerden biri olarak bilinen “feromon tuzak” uygulamasını sürdürüyor.

Enjeksiyon sistemiyle bireysel olarak korunan palmiyeler, feromon tuzak uygulamasıyla çevre ağaçlardan geçebilecek haşerelerden tam olarak korunuyor. Gemlik’te ilk defa uygulananbu yöntemle kırmızı palmiye böceğinin de çevre ağaçlara dağılması ve yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da yerinde incelediği çalışmalarda, ilk etapta risk altında bulunan sahil bölgesinde 10 ağaca uygulanan feromon tuzaklar, gerekli görülen diğer palmiye ağaçlarına da yerleştirilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …