Home GÜNCEL Ünlü isimler Bursa’da

Ünlü isimler Bursa’da

- Guncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2018 10:11
4 min read
Ünlü isimler Bursa’da için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri kapsamında Merinos Parkı’nda Doç. Dr. Halit Yerebakan, Hüdavendigar Kent Parkı’nda da Serdar Tuncer ile Prof. Dr. Emin Işık sevenleriyle buluştu.

Merinos Parkı’nda yapılan etkinliklerde iftar sonrası sahne alan Kıvırcık ve Kavuklu’, sunduğu muhavereler ve doğaçlamalarla izleyenleri kahkahaya boğdu. Yapılan mini yarışmalar sonrası çocuklara kitap hediye edildi. Teravih namazının ardından TRT’de yayınlan ‘Doktor Geldi’ programının sunucusu, Türkiye’nin en genç kalp ve damar cerrahisi uzmanlarından Doç. Dr. Halit Yerebakan, sağlıklı yaşamanın püf noktalarını anlattı. Yapılacak beş şeyin insan ömrünü uzattığını belirten Doç. Dr. Halit Yerebakan, bunları ‘tansiyona dikkat etmek, sağlıklı beslenmek, bel çevre oranına dikkat etmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve stresten kaçınmak’ olarak sıraladı. Verdiği örnekler ve tavsiyelerle izleyenlerden büyük alkış alan Yerebakan, izleyicilerden gelen soruları da cevapladı. Programın ardından Şehr-i Ramazan etkinlikleri sponsorlarından Onur Market adına Mehmet Yavuz Gök, Doç. Dr. Halit Yerebakan’a  plaket takdim etti.

Hüdavendigar Kent Parkı’;nda gerçekleştirilen Şehr-i Ramazan programında ise ekranların sevilen ismi Serdar Tuncer ile İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, sevenleriyle buluştu. Tuncer, söyleşi öncesi Necip Fazıl Kısakürek’;ten ‘Sonsuzluk Kervanı’ isimli şiirini okudu. İkili, ramazan söyleşileri ile maneviyatın ufkuna yelken açarken, Mesnevi’;den  güzel örnekler verdi. Prof. Dr. Emin Işık, nimete şükür, günaha tövbenin kulun kurtuluş reçetesi olduğunu söyledi. Özellikle son yıllarda hadis ve sünnetlere yönelik saldırılara dikkat çeken, oluşturulmaya çalışılan sakat algıya tepki gösteren Prof. Dr. Işık, “Kur’;an-ı Kerim yeterli olsaydı, Allah niye peygamber gönderdi?” diye sordu. ‘Peygambersiz din olmaz’ diye konuşan Işık, sünnet ve hadislere olan saldırının İslamiyet’i itibarsızlaştırmak için kurgulanmış bir oyun olduğunu ifade etti. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Tuncer ve Işık, ramazan akşamında kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kültür A.Ş. yönetimine teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …