Home GÜNCEL Gemlik Balıkpazarı Camii yenileniyor

Gemlik Balıkpazarı Camii yenileniyor

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2018 12:02
3 min read
Gemlik Balıkpazarı Camii yenileniyor için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi, daha yaşanabilir bir Gemlik için kamulaştırdığı alanlarda bölgeye özel çözümler üreterek modern yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Balıkpazarı Mahallesinde yer alan Tarihi Balıkpazarı Camii’nin çevresinde bulunan binaları kısa süre önce kamulaştırarak yıkım işlemlerini tamamlayan Gemlik Belediyesi, caminin çevre düzenleme ağaçlandırma, bordür ve çini taşı döşeme çalışmaların da startını verdi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk önce alan temizliği ve dolgu çekimi yapılan caminin bahçesinde, bordür ve çini taşı döşeme çalışmalarına başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin de hummalı bir çalışma yürüttüğü alanda, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaların ardından camii çevresinin ışıklandırılmasıyla birlikte çalışmaların tamamlanacağı bildirildi.

Belediye olarak vatandaşların isteği doğrultusunda, Balıkpazarı Camiinin daha konforlu, nezih ve örnek bir ibadethane mekânı olması adına camiinin çevre düzenleme çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapılacak düzenlemelerle Balıkpazarı Camii’nin de diğer ibadet alanları gibi temel kullanılabilir imkânlara sahip olacağını söyledi.

İlçede ki camilerimizde yaptığımız çevre düzenlemeleri sayesinde camilerimizi namaz dışında da toplanma yerleri haline getiriyoruz diye konuşan Başkan Yılmaz, “Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Balıkpazarı Camii’nin tarihi ve mistik dokusuyla uyumlu oturma ve dinlenme alanları, WC’si, ağaçlık alanları ve rengârenk mevsimlik çiçeklerle, vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği güzel bir alan da bu yapıya dâhil olacak. Zemin kaplama çalışmalarıyla birlikte bu bölgedeki olumsuz görüntü ortadan kalkarak, tarihi kimlik ortaya çıkmış olacak” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…