Home GÜNCEL İznik doğa turizminde liderliğe oynuyor

İznik doğa turizminde liderliğe oynuyor

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2018 15:59
5 min read
İznik doğa turizminde liderliğe oynuyor için yorumlar kapalı
0

İznik muhteşem doğası, eşsiz güzellikleri ile her geçen gün doğa turizminde yatırımların adresi oluyor. Bu yatırımlardan biri olan Sizmari Doğa Evleri’nin açılışı geniş bir protokol katılımıyla İznik’e bağlı Candarlı Mahallesi’nde gerçekleşti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açılışta yaptığı konuşmada “İznik gerek doğası, gerek muhteşem havası ile doğa turizminde liderliğe oynuyor ve bu liderliği de eline alarak merkez olacak” dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıya başlayan Candarlı Mahallesi’nde ki açılışa AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak konuşan tesis sahibi Ahmet Turan “Tüm misafirlerimize bugün de bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Tesisimizin proje aşamasından, açılış aşamasına gelene kadar emeği geçen, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da yaptığı konuşmada “İznik’te her geçen gün kırsal turizm ivme kazanmaya başladı. Gerek BEBKA destekleriyle gerekse TKDK destekleriyle yatırımcılar destekleniyor. İşte 2 yıl evler belediye olarak bizlerde bir tesis ilçemize kazandırmıştık. Bugün de Allah’a şükürler olun Candarlı Mahallemiz de böylesine güzel bir tesis kazandı. Dünya üzerinde ekonomik krizler kol gezerken, Türkiye de tesisler bir bir yükselerek açılıyor. Tesis Candarlı’ya ekonomik açıdan iyi bir gelir sağlayacak. Ben tekrar sevgili kardeşimi kutluyorum.Allah hayırlı ve bol kazançlar vesin” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz veTKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun da konuşmalarında iyi dilek ve temennilerini İşletme sahipleri Ahmet ve Murat Turan’a ilettiler.Açılış kurdelasını kesen protokol üyeleri tesisi gezerek bilgi aldılar.Etkinlikte İznik Batum Kafkas Derneği folklör ekibi de muhteşem bir gösteri sergiledi.

TKDK’nın proje desteğiyle hayata geçen Sizmari Doğa Evleri’nin 1 milyon 150 bin liralık yatırımının yarısı AB fonlarından gelen kaynakla hibe olarak verildi. Sizmari Doğa Evleri’nin içerisinde 15 adet ahşap ev ve bir restaurantın yanı sıra dağal yürüyüş parkurları ve ATV araçları ile doğa turları da yer alıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…