Home FOTO GALERİ “HİÇ BİR ÜLKE TARIMI GÖZ ARDI EDEREK GELİŞİMİNİ TAMAMLAYAMAZ”

“HİÇ BİR ÜLKE TARIMI GÖZ ARDI EDEREK GELİŞİMİNİ TAMAMLAYAMAZ”

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2018 10:57
3 min read
“HİÇ BİR ÜLKE TARIMI GÖZ ARDI EDEREK GELİŞİMİNİ TAMAMLAYAMAZ” için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

“Dünya üzerinde gelişen ve gelişmekte olan hiçbir ülke, tarım sektörünü göz ardı ederek gelişimini tamamlayamamıştır” diyen Matlı, çiftçilerin emek ve gayretlerinin çok kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

MATLI’DAN İSRAF VURGUSU

Gıda üretiminin yanı sıra tüketiminin de önemli olduğuna değinen Matlı üretilen gıdaların üçte birinin israf edildiğine de dikkati çekti. Matlı şunları söyledi: “Dünyada bugün yaklaşık 4,5 milyar ton gıda üretilirken, bunun üçte biri israf edilmekte ve 119 ülkenin 52’si açlık sınırının altında yaşamaktadır. Artan gıda tüketimiyle beraber gıda üretiminin yüzde 60 oranında artması beklenirken, doğal kaynakların hızla azalması, tarım sektörünün önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Dünya üzerinde gelişen ve gelişmekte olan hiçbir ülke, tarım sektörünü göz ardı ederek gelişimini tamamlayamamıştır. Bunun içindir ki; insan yaşamının sürdürülebilir olması için hayati bir öneme sahip olan bu sektörün icracısı olan çiftçilerimizin, emek ve gayretleri hepimiz için çok kıymetlidir.”

Tarımın öneminin hiçbir zaman azalmayacağını ifade eden Matlı, tüm çiftçilere bereketli hasatlar diledi. Matlı sözlerini şöyle noktaladı: “Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onları bizlere ulaştıran, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayarak üreten ve ürettiği ile ülkesini besleyen tüm çiftçilerimizin, arzu ettikleri yaşam standartlarına kavuşabilmeleri ümidiyle, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü yürekten kutluyor, bolluk ve bereket içerisinde verimli bir yıl geçirmelerini diliyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…