Home GÜNCEL Taşeron işçilerden Nilüfer Belediyesi’ne protesto!

Taşeron işçilerden Nilüfer Belediyesi’ne protesto!

- Guncellenme Tarihi: 10 Mayıs 2018 18:47
6 min read
Taşeron işçilerden Nilüfer Belediyesi’ne protesto! için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi taşeron işçileri Heykel Atatürk anıtı önünde basın açıklamadı yapmak istedi. 4 aydır maaşlarını alamayan bu yüzden seslerini duyurmak isteyen işçilere polis engel oldu. Polis, 3 gün öncesinden dilekçe verilmediği taktirde basın açıklaması yaptırmayacaklarını ifade etti. Bunun üzerine seslerini yükselten belediye çalışanları, “Adaletten, hukuktan bahsedenler bizim hakkımızı versinler” dedi.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri’ne bağlı taşeron işçileri, Atatürk Caddesi’nde bulunan heykel önünde basın açıklaması yapmak istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vermiş olduğu yüzde 8 oranındaki promosyonun diğer belediyeler tarafından ödendiğini ancak Nilüfer Belediyesi’nin bu parayı ödemediğini belirten taşeron işçileri, “4 aydır maaşımızı alamıyoruz, çocuklarımıza harçlık veremiyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nden yazının bugün geldiğini ve işçilere imzalamaları için dayatıldığını dile getiren taşeron işçileri 3 gün önceden izin almalarının mümkün olmadığı belirterek, “Bütün belediye işçileri haklarını alıyor. Bir biz alamıyoruz. Servisimizi kaldırdılar, maaşlarımızı 4 aydır vermiyorlar. Gerekirse biber gazı sıkın. Biz ne yaptık ki bizi konuşturmuyorsunuz. Ben buradan sesimi duyurmak istiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bizim paramızı verin. Yarın sabah şantiyeye gideceğiz. Kimse bizi çöp toplamaya çıkaramayacak. Bize burada basın açıklaması yaptırmadınız. Şu an buradaki herkesin ekmeğiyle oynadınız.” dedi.

“BİZİ İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHTİD EDİYORLAR”

Nilüfer Belediyesi’ne bağlı olan taşeron işçileri, hiçbir hakları olmadığını, yol paralarının eksik yattığını dile getirerek, “Yasaların bize verdiği hiçbir haktan yararlanamıyoruz. Bizi işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Burası resmi bir kurum. Biz belediye çalışanıyız. Biz bile bu haldeysek, özel sektörde çalışan vatandaş ne yapsın? Adaletten, hukuktan bahsedenler bizim hakkımızı versinler. 5 yaşındaki çocuğum bana para alamıyorsan neden çalışıyorsun, çöp kokuyorsun diyor. Çocuklarımıza harçlık veremiyoruz.” dedi.

“BELEDİYEDE KÖLE OLARAK ÇALIŞIYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının işçilere yüzde 8 zam verdiğinin altını çizen belediye çalışanları, “Osmangazi ve Yıldırım’daki işçilere 600 TL banka promosyonu veriliyor. Bu promosyon bize yansıtılmıyor. O paranın Bursa Spor’a veya belediyenin bünyesine bağışlanacağı söyleniyor. Bizim şahsi olarak hiçbir hakkımız yok. Cumhurbaşkanı bizi şirketten aldı, bizi belediyelere köle olarak verdi. O sözleşmeye imza atmadığımız zaman “buyur kapı orada” diyorlar. Sözleşmeye imza atarsak kadroya geçiş sürecimiz tamamlanacak ama imza atarsak biz bütün haklarımızdan feragat etmiş olacağız. Onu da kimse istemiyor. ” şeklinde konuştu.

“BORÇLARINI ÖDEYEMEYEN ARKADAŞLARIMIZA HAPİS KARARI ÇIKTI”

Protestoya gelen herkesin temizlik işçisi olduğunu belirten bir belediye çalışanı, “Çöp arabası şoförü olanlar var, çöp toplayan işçiler var. Hepimiz Temizlik İşleri’ne bağlıyız. 3-4 aydır maaşlarımız geç yatıyor. Çoğu arkadaşımıza haciz geldi. Bazı arkadaşlarımıza borçlarını ödeyemediklerinden dolayı hapis kararı çıktı.” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…