Home GÜNCEL “Mustafa Bozbey haksız yere ruhsatımızı iptal etti”

“Mustafa Bozbey haksız yere ruhsatımızı iptal etti”

- Guncellenme Tarihi: 8 Mayıs 2018 16:01
4 min read
“Mustafa Bozbey haksız yere ruhsatımızı iptal etti” için yorumlar kapalı
0

Misi Köyü’nde 2005 yılından 2017 yılına kadar Köprübaşı Kıraathanesi’nin işletmeciliğini yapan İsmail Çam, senelerdir emek harcadığı iş yerinden haksız bir şekilde çıkarıldığını ve ruhsatının iptal edildiğini belirtti. Bozbey’in Misi köyünde kıraathane ruhsatı olan İsmail Çam’a, “Gözleme yapın, turizmi canlandırın” dediği daha sonra ise bu gerekçeyle ruhsatını elinden aldığı ortaya çıktı.

Yaşadığı haksızlığı ve zorlukları dile getiren İsmail Çam, “Belediyenin tasarrufunda olan dere kenarındaki çay bahçemizden bizi haksız, hukuksuz bir şekilde çıkardılar. Bir başkasına ecrimisil protokolü uygulayarak orayı işletmeye verdiler. Ben oranın 2005 yılından 2017 yılına kadar işletmeciliğini yaptım. 7-8 aydır işsizim. İş yerimi kapatmalarının sebebi ise kıraathane işletme ruhsatım varken köy usulü gözleme ve kahvaltı servisimizin olmasıdır. Buradaki bütün işletmeler bu uygulamaları yapmaktadır. Ruhsatsız olanlar dahil. Ayrıca bize bunu teşvik eden de Mustafa Bozbey’dir. Köyden işletme sahipleriyle beraber Bozbey’in makamına çıkıp “Biz burayı hareketlendirmek istiyoruz, yiyecek de servis etmek istiyoruz. Daha çok turist geleceğine inanıyoruz” dediğimizde bizi destekledi ve bu uygulamaya izin verdi. İş yerimi ben iş makineleriyle düzenledim ve burayı ben 12-13 yıl kullandım. Bu zamanda kadar neden ses çıkarmadı? Neden şimdi yeni bir işletmeye veriyor? Ki yeni işletmeye verdikleri kişiler de gözleme, kahvaltı servisi veriyor ama onlara kimse ses çıkarmıyor.” şeklinde konuştu.

İş yerinin yeni sahiplerine ecrimisil protokolü ile verildiğinin altını çizen Çam, “Ben bu duruma ‘Belediye Başkanı görevini kötüye kullanıyor gerekçesi’ ile dava açtım. Kaymakamlık geldi buraya, o da bize hak verdi. Ona rağmen iş yerimi geri alamadım. Ben bu iş yerinde bir ağaç kesmedim. Doğaya en uygun şekilde işletmemi kurmaya çalıştım ama Nilüfer Belediyesi gelip burada ağaçları kesti.” dedi.

İş yerinin eski hali

İş yerinin yeni hali

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…