Home FOTO GALERİ İznik’te bahar şenlikleri zamanı

İznik’te bahar şenlikleri zamanı

- Guncellenme Tarihi: 8 Mayıs 2018 16:06
3 min read
İznik’te bahar şenlikleri zamanı için yorumlar kapalı
0

İznik’in taşra mahallelerinde her yıl geleneksel olarak gerçekleşen hıdırellez etkinlikleri geçtiğimiz hafta Elbeyli, Boyalıca ve Orhaniye Mahallelerinde gerçekleşti.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ile birlikte düzenlenen etkinlikleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

İznik Belediyesi’nin destekleriyle ilk etkinliğin gerçekleştiği Elbeyli Mahallesi Hespekli Mevkii’nde program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada ki etkinlikte İznik Belediyesi Mehter Takımı ezgileriyle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.Hal alanında İznikli vatandaşlar gün boyu eğlendi.Etkinliklerin ikinci adresi Boyalıca Mahallesi oldu.Boyalıca Mahallesi’nde vatandaşlar hep bir araya gelerek bu günü çeşitli etkinliklerle kutladı.Hıdırellez etkinliklerinin üçüncü adresi Orhaniye Mahallesi oldu.Burada futbol sahasında gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.Etkinliklerde kurulan kazanlarda pişirilen pilavlar vatandaşlara ikram edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Baharla birlikte topraklarımız bereketlenmeye başladı. İnşallah bu yıl ürünlerimiz daha bereketli olacak. Bu haftalarda idrak ettiğimiz Hıdrellez etkinliklerinin anlamı ve amacı var. Malumunuz olduğu üzere Hızır ve İlyas Aleyhisselam yılda iki kez bir araya gelir. Birisi Arafat’ta diğeri ikincisi de dünyanın çeşitli beldelerinde memleketlerinde o yılın ürünleri ile ilgili toplantılar düzenler. İşte böylesine güzel anlamlı bir günü kutluyoruz. Yani iki Peygamberin bir araya gelerek ürünlerimizin, bereketimizin tartışıldığı günde bizlerde Hıdrellezi idrak ediyoruz. Ben şimdiden hepinizin baharınızı, ürünlerinizin bereketinin hayırlı olmasını diliyor, her şey gönlünüzce olsun, en kötü günümüz böyle olsun, hep birlik ve beraberlik içinde olalım diyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…