Home GÜNCEL İnegöl Mobilyası G Afrika pazarında yerini alıyor

İnegöl Mobilyası G Afrika pazarında yerini alıyor

- Guncellenme Tarihi: 26 Nisan 2018 17:35
11 min read
İnegöl Mobilyası G Afrika pazarında yerini alıyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve Modef Fuarcılık organizasyonu ile İnegöl’e gelen Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti.

Bir asrı aşkın bir tecrübeye sahip, bünyesinde 3 OSB, Mobilya müzesi ve Mobilya Alışveriş Merkezleriyle sektörün öncüsü olan İnegöl, mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İhracat noktasında yeni pazarlara açılmanın meyvelerini toplamaya başlayan İnegöl Mobilyası, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve Modef Fuarcılık organizasyonu ile Güney Afrika Cumhuriyeti’nden gelen misafirlerini İnegöl’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

İnegöl’de bir dizi görüşmeler yapan heyet, Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti. Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçiliği 1. kâtibi Tshepo Ranamane, Free State Eyaleti Siyahi İşadamları Oda Başkanı Reggi Mutsi ile mobilya ticareti ile uğraşan işadamlarının bulunduğu heyete Modef CEO’su Oğuz Gürdamar’ın eşlik ederken, ziyarette İnegöl ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin daha da artmasının hedeflendiği belirtildi.

“İNEGÖL MOBİLYASININ KALİTE VE SUNUMUNDAN ÇOK ETKİLENDİK”

Ziyarette ilk olarak söz alan Free State Eyaleti Siyahi İşadamları Oda Başkanı Reggi Mutsi, “Öncelikle İnegöl’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Amacımız İnegöl ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak. Özellikle mobilya özelinde 2 yıldan beri süre gelen yakın ilişkiler temennimiz odur ki bu tür ziyaretler ile daha da artacaktır. Bugünkü ziyaretimiz aynı zamanda Nelson Mandela’nın 100.doğum yılı etkinleri kapsamı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Büyükelçiliğimiz, dünyanın en saygın devlet adamlarından biri olan Nelson Mandela’nın doğumunun 100. yılı, “Efsane Olmak” temasıyla ülkenin “özgürlük ayı” ilan ettiği nisandan başlayarak 2018 yılı boyunca çeşitli kutlamalarda bulunacak. Güney Afrika Cumhuriyetinin efsanevi lideri Nelson Mandela’nın bizlere çizdiği yoldan giderek, ülkemizin daha da iyi yerlere gelmesi için uğraş veriyoruz. Bu noktada İnegöl bizler için çok önemli. İnegöl’de yaptığı temaslarda İnegöl Mobilyasının kalite ve sunumundan çok etkilendik. İMOS Başkanı Sn.Okan bey ile görüşmemizde Johannesburg merkezli Mobilya Dağıtım üssü kurmayı arzuladığımızı da belirttik” şeklinde konuştu.

“MOBİLYADAKİ BAŞARININ SIRRI TESADÜFİ DEĞİL”

Free State eyaletinin G.Afrika coğrafyasında ticari açıdan önemli pazarlardan biri olduğuna vurgu yapan Mutsi, “Kent müzesi ve Mobilya müzesine yaptığımız ziyaret sırasında aldığımız bilgilerden çok etkilendik. Kentin ve mobilyanın bu denli öne çıkmasındaki sırrın tesadüfi olmadığını, yüzlerce yılı aşkın bir birikimin eseri olduğunu da öğrenmiş olduk. Ayrıca müze ziyareti esnasında kardeş şehir çalışmalarından da etkilendik. Ülkemize dönünce kendi bulunduğumuz Büyükşehir ve şehir belediyeleri ile İnegöl’ün kardeş şehir olması için ilgili belediye başkanımıza bu konuyu konuşacağız. Şunu da söylemek isterim ki İnegöl sanayisinin desteklemesi durumunda İnegöl Mobilyası pazar payını arttırmak için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

“GÜNEY AFRİKA MOBİLYA İÇİN YENİ BİR PAZAR”

Güney Afrika Cumhuriyeti heyetinin ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban ise, “G.Afrika Cumhuriyetinden gelerek bizleri ziyaretleri ile mutlu eden misafirlerimize şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz üzere 2016 yılında Afrika Kıtası Büyükelçilerini İnegöl’ümüzde ağırlamıştık. Ziyaretin devamında stratejik olarak belirlenen Güney Afrika pazarında çalışmalar yapıldı. Özellikle İMOS ve Modef Fuarcılık organizasyonu ile Johannesburg’da B2B ve alım heyeti organize edildi. İnegöl Mobilyasının hiç olmadığı bir pazarda mal satar hale gelindi. İkili ilişkiler her geçen gün daha da artıyor. Bugünkü ziyarette; G.Afrika Büyükelçiliğinin organize ettiği Nelson Mandela 100.doğum yılı etkinleri kapsamında Büyükelçilik 1. kâtibi Tshepo Ranamane, Free State Eyaleti Siyahi İşadamları Oda Başkanı Reggi Mutsi ve mobilyacı iş adamları tarafından yapılıyor. İnşallah bu ziyaretler ile İnegöl mobilyasının daha da iyi yerlere geleceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“MOBİLYA BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”

İnegöl Mobilyasının adım adım Mobilyanın Başkenti olma yolunda ilerlediğini belirten Taban, “Geçmişte at arabası, çeyiz sandığı, hazeran sandalye ve yumurta sandıkları üreten İnegöl, bugün dünyanın yaklaşık 165 ülkesine Mobilya ihracat eden, her geçen gün kendisine yeni hedefler koyan, Mobilya da ortaya koyduğu yenilikçi ve modern çizgisiyle artık örnek alınan bir şehir konumunda. 400 milyon dolara yaklaşan bir mobilya ihracatımız var. Mobilya bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bizler de sektörün önünü açmaya çalışıyoruz. Mobilya sektörünün farklı kulvarlarda koşabilmesi için yerel yönetim olarak bizler de dün ve bugün nasıl destek olduysak yarında Mobilyacılarımıza hep destek olmaya devam edeceğiz. İşte bugün gerçekleşen bu ziyarette sektöre yeni ufuklar açacaktır. Son olarak ziyaretleri ile bizleri mutlu eden G.Afrika Cumhuriyeti heyetimize en içten kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunar, kendilerini İnegöl’ümüzde her zaman görmek istediğimizi can-ı gönülden belirtmek isterim” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban, G.Afrika Cumhuriyetinden gelen misafirlerine, bir kahvenin 40 yıl hatırı olması hasebiyle kardeşliğin ve dostluğun yıllarca sürmesi için kahve fincan takımı takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…