Home GÜNCEL Erdoğan açıkladı: Erken seçim 24 Haziran’da

Erdoğan açıkladı: Erken seçim 24 Haziran’da

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018 17:32
11 min read
Erdoğan açıkladı: Erken seçim 24 Haziran’da için yorumlar kapalı
0

Erken seçimin tarihi belli oldu. Türkiye 24 Haziran’da seçime gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli Beştepe’de bir araya geldi. Planlandığı gibi saat 13.30’da başlayan kritik görüşme 30 dakika sürdü.

ERDOĞAN TARİHİ AÇIKLADI: 24 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında açıklama yapmak üzere saat 15.53’te kameraların karşısına geçti.  Erdoğan, seçimin 24 Haziran’da yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

“ESKİ SİSTEMİN HASTALIKLARI HER ADIMDA KARŞIMIZA ÇIKIYOR”

Sözlerine, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile daha önce de birkaç defa bir araya gelerek,Türkiye ile ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Erdoğan, bugünkü görüşmede de Devlet Bahçeli ile oldukça geniş bir yelpazede istişare ettiklerini belirterek, “Bu çerçevede Sayın Bahçeli’nin dün TBMM’deki Grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsat bulduk” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının siyasette de yeni bir dönemin miladı olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Milletimizin darbe gecesi gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır. Ardından 29 gece boyunca tutulan demokrasi nöbetleri, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin bir sembolü oldu. 7 Ağustos 2016 tarihinde Yeni Kapı’da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı o büyük miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Nitekim 16 Nisan halk oylamasına giden süreç de milletimizin önümüzde açtığı işte bu yolda ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı olarak hem şahsımın hem de partimin uzun zamandır dile getirdiği ‘yönetim sistemi değişikliğini’ yine Sayın Bahçeli’nin ön açması ve desteğiyle 16 Nisan’da hayata geçirme imkanı bulduk. Buna göre anayasa değişikliğinin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili hükümleri yapılacak ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolayısıyla Türkiye’nin halen 16 Nisan’dan sonra artık eski diye ifade edilebilecek sistemle yürütüldüğünü vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanıyla hükümetin uyumlu çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabilir. Buna rağmen bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun şekilde 2019 Kasım’ındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana oldu. Ancak gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesbetmeye başlamıştır.”

“BELİRSİZLİĞİN BİR AN ÖNE KALDIRILMASI ZORUNLU”

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin dün yaptığı erken seçim çağrısını bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak, yetkili kurullarda enine boyuna müzakere ettiklerini aktaran Erdoğan, “Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık. Bir kez daha tekrarlayacak olursak Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Suriye’deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” diye konuştu.

“YSK HAZIRLIKLARA DERHAL BAŞLAYACAK”

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin 24 Haziran 2018’de yapılması kararını aldıklarını yineleyen Erdoğan, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde Yüksek Seçim Kurulu da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

KURMAYLAR HAZIR BULUNDU

Bu arada Erdoğan, Bahçeli’yi kabulünün ardından kurmayları ile bir araya geldi. Erdoğan’a basın açıklaması yapmak üzere salona girişi sırasında Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti.

Toplantıda, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Merkez Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …