Home GÜNCEL “Son 50 yılda meme kanseri arttı”

“Son 50 yılda meme kanseri arttı”

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2018 12:34
2 min read
“Son 50 yılda meme kanseri arttı” için yorumlar kapalı
0

Özel Hayat Hastanesi, Hanımlar Lokalinde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Selim Mısırlıoğlu, meme kanseri ile ilgili seminer gerçekleştirdi.

Kadınların yoğun katılımı ile gerçekleşen seminerde, bilgilendirici sunumun ardından Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Selim Mısırlıoğlu hasta yakınlarının sorularını yanıtladı.

Son 50 yılda hastalığın oransal olarak arttığını vurgulayan Dr. Selim Mısırlıoğlu sunumunda şunları kaydetti, “ Hücre içerisindeki dokuların mevcut fiziki halini kaybedip orantısız büyümesi durumuna ve sıçrama göstermesinekanser diyoruz. Meme kanseri ise her 10 hanımdan 1’inin maalesef tanıştığı ve yaşadığı bir hastalık. Yirmi ila 90 yaş aralığında görülebilme olasılığı olan bir hastalık ve her 10 yılda bir meme kanserine yakalanma ihtimali biraz daha artıyor. Meme üzerinde 1 cm’lik bir kanser oluşması yaklaşık 2-4 senelik bir zaman alıyor, Erken teşhisin her hastalıkta büyük önemi var olduğu gibi bu kanser türevinde de büyük önem taşıyor. Mamografi burada bizim en büyük silahımız” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen sunumun ardından hasta yakınlarının sorularını cevaplandıran Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Selim Mısırlıoğlu hanımların yoğun ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …