Home FOTO GALERİ Malazgirt’ten Afrin’e Bin Yıllık Ruh ‘Çanakkale

Malazgirt’ten Afrin’e Bin Yıllık Ruh ‘Çanakkale

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2018 14:34
7 min read
Malazgirt’ten Afrin’e Bin Yıllık Ruh ‘Çanakkale için yorumlar kapalı
0

Bursa Kent Konseyi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Bursa Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen programda şehitler anısına Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Bursa Kent Konseyi ve DİB Bursa Eğitim Merkezi işbirliğiyle Malazgirt’ten Afrin’e Bin Yıllık Ruh ‘Çanakkale’ adlı program Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlendi. 23. Dönem Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, DİB Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun ile ilçe müftüleri ve din görevlilerinin katıldığı programda Bursa Eğitim Merkezi’nde 9. Dönem Tashih-i Huruf Kursu’na katılan kursiyerler hünerlerini sergiledi. ‘Ordu Duası’ ile başlayan program ezan okunması, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Programın ikinci bölümü ise, kursiyerler tarafından hazırlanan duygu ve coşku yüklü bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından Hicaz ve Hüseyni ilahiler, kasideler ve 15 Temmuz Salası ile devam etti.

23. Dönem Milletvekili Ali Kul, Çanakkale’de bir destan yazıldığını ifade etti. Şehitlere dua eden Kul, “Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Afrin’de 46 askerimizi şehit verdik. 200’ü aşkında gazimiz var. Ama 350 bin nüfuslu bir ilçede bir tek sivilin burnunu dahi kanamadı. Dünyada böyle bir operasyonu düzenleyecek, düzenli, imanlı ve insaflı tek orduya sahibiz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Çanakkale ruhunu topyekün tekrar iliklerimize kadar hissetmemiz ve bu algılamamız gerektiğini söyledi. Çanakkale’de, ecdadın canlarını hiçe sayarak Türk Milletine daha yaşanabilir bir vatan bırakmak için omuz omuza verdiği mücadelenin bir sembolü olduğunu ifade eden Köse, “Bizler Çanakkale’yi anlayamaz isek tarihimizi ve geçmişimizi anlamamız mümkün değildir. Bunun için Çanakkale çok önemli, unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bağımsızlığımız için, geleceğimiz için ve hasseten kerimetullah için, İslam için, Kur’an için 250 bin şehidimizi toprağa verdiğimiz bir Çanakkale Destan’ından bahsediyoruz” dedi. Köse, Bursa Eğitim Merkezi’nde 9. Dönem Tashih-i Huruf Kursu’na katılanları da tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, Bursa Kent Konseyi’nin 5 Meclisi, 30 Çalışma Grubu, 450 kurum/kuruluş ve binlerce gönüllüsü ile birçok alanda faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Malazgirt’ten Afrin’e bin yıllık güçlü bir ruha sahip olduğumuzu ifade eden Çepni, “Elbette bu ruh necip milletin, Türk Milleti’nin, Orta Asya’dan gelen o cengaver ruhu, adalet dağıtan ruhu sonra İslam’la kesişmesi sonucu adete çelikten bir ruha döndü. Malazgirt’ten beri aslında bin yıllık bir koşudur bu ruh. 103 yıl önce Çanakkale’de göstermiş olduğumuz o kahramanlığı ve ruhu dünya bir kez daha görmüştü. Afrin’de bu ruhun bizimle beraber olduğunu bir kez daha hatırlattık. Bu cennet vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.
DİB Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Bursa Eğitim Merkezi’nin 2004 yılında filli olarak hizmete açıldığını ifade eden Coşkun, teşkilat yapısı 2 tip eğitim merkezi olduğunu vurguladı. Bunlardan birinin vaiz, müftü ve daha üst konumlarda görev yapacak olan idarecileri yetiştiren ihtisas merkezileri olduğunu anlatan Coşkun, bir diğerinin ise tüm diyanet mensuplarına kendi görevleri ile ilgili eğitim veren hizmet içi eğitim merkezi olduğunu söyledi. Coşkun ayrıca, yurt dışından eğitim maksatlı Türkiye’ye gelen dindaşlara da eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Plaket takdimi ve kursiyerlere belge töreni ile devam eden program protokol üyelerinde eşlik ederek söylediği ‘Çanakkale Türküsü’ ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…